Reklama

Reklama

Parkour Project: Pilgrimage

  • USA Pilgrimage Project, The
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dokumentární film o městě Lisses, městě kde vznikl parkour a o parkouru jako životním stylu. Ve filmu jsou použity záběry 1500 tracerů (lidé, kteří se věnují parkouru) a podpořil ho i David Belle, zakladatel a modla všech vyznavačů tohoto sportu. Jedinečně proniká do filosofie pohybu i přemýšlení tracerů, odkrývá poselství skryté za plejádou Youtube videí. Film vznikl proto, aby lidé pochopili o čem parkour ve skutečnosti je, aby se na něj společně dívali, povídali si o něm ...a užili si ho. (Teleri)

(více)

Recenze (7)

sergiokish 

všechny recenze uživatele

Skvělí dokument o parkouru a o městě kdy vznikl,pro ti kdo se parkouru chtějí věnovat je tento dokument začátek jejich cesty. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Parkour je pro mě opravdu zajímavým sportem (jestli se dá sportem nazvat) a tento dokument se snaží přiblížit jeho vznik i mistry oboru. Popravdě si raději pustím nějaké krátké video s ukázkou tohoto umění ale i tak jsem si dokument užil. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, na kterém se mi líbí snaha zachytit celistvost parkouru a ukázat, že je to více než sport - je to lifestyle, kterým ti daní lidé žijí. Bylo pro mě velice poučné a fascinující vidět, co všechno je možné dělat s lidským tělem a jak využít jeho potenciál, nicméně je za tím samozřejmě strašně hodin dřiny a neustálého tréninku, bez kterého by to nebylo možné. V průběhu jsem si říkala, že nejlepší využitelnost parkouru musí být nutně pro kriminálníky, kteří jsou na útěku před zákonem a policií, protože ti bezproblémoví občané to asi v praxi až tak životně nutně potřebovat nebudou. Trochu mi ale vadil až moc detailní popis Lisses včetně toho, kde nakoupit a kde si vybrat peníze, mapek, ubytování, atd - působilo to tak jako dokument určený pouze pro traceury, kteří se do Lisses chystají a ne pro širší veřejnost a laiky jako jsem já. Zároveň bych také uvítala více rozhovorů s profesionály nebo zakladatelem Davidem Bellem a jejich náhled na tento netradiční sport. ()

rudess 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý, silný a do duše prehovárajúci dokument... veľká škoda, že v ňom nezaznie odpoveď na otázku, ktorú si kladie bežný človek po celý čas, ako ho pozerá - PREČO vôbec toto celé? Prečo ľudia začnú robiť a žiť parkour? Dopátrať sa tejto odpovede vôbec je temer nemožné... ()

PaulieD 

všechny recenze uživatele

Kvalitně zpracovaný (a snad jediný anglický) dokument o vzniku parkouru, jeho filosofii a místě, kde se zrodil. Přestože se parkour vyvíjí (a to čím dál rychleji) a ubírá se spíše cestou k západnímu soutěžnímu duchu, myšlenky z tohoto videa by si měl nést každý s sebou a respektovat je. ()

Reklama

Reklama