Reklama

Reklama

MIG 21 - live show

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Česko, 2008, 60 min

Obsahy(1)

Velké ekologické turné, se kterým vyjela skupina Mig 21 na podzimní turné, mířilo do regionů celé České republiky. Vědecko-výzkumně-hudební semináře proběhly (v naplněných a vyprodaných sálech) a proběhnou v celkem čtrnácti místech, včetně Velkého sálu pražské Lucerny. Oceňovanou devizou práce osvětového týmu pod vedením Jirky Macháčka je vysoká úroveň prezentace, včetně velmi názorné vizualizace a skvěle pojaté doprovodné videoprezentace. Velké ekologické turné je završením první dekády hudebně-zdravotně-ekologického působení formace MIG21. K závěrečné sumarizaci v České republice si do Velkého sálu Lucerny pozvali ještě další odborníky z řad letušek a lesníků (tzv.soubor LeLek), jež svými pozorováními přispějí k závěrečné zprávě Velkého ekologického turné. Bude se finalizovat, analyzovat a reportovat za dechové pomoci již zmiňované lesnické a letecké složky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Erumocio 

všechny recenze uživatele

V červnu jdu na jejich koncert na Špilberku. A tak poctivě naposlouchávám vše, co najdu. Tohle byl jeden z nejlepších záznamů, co jsem viděl. Těším se, až předvedou svoji pohodovou, striptérskou show. :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako fanda kapely, hrdě nesoucí na hrudi název legendárního sovětského letounu, jsem se na záznam koncertu hodně těšil, ale zároveň jsem byl trochu nervózní z výkonu pro mě neznámého doprovodného tělesa. Od úvodního taktu však bylo jasné, že moje obavy jsou zbytečné a skladby Migu 21 se dají rozpoznatelně zahrát i na lesní rohy. K údivu mě přiváděly zejména výkony dvou zelených mužíků důchodového věku, z nichž jeden zběsile funěl do tuby a druhý rozmáchlými pohyby mlátil do bubnu, bouchal do sebe činely a v závěru došlo i na rumbakouli. Všichni zúčastnění si vystoupení evidentně užívali a mně k dokonalému zážitku chyběl pouze pořádný záběr na Macháčkova zběsilá sóla na nafukovací růžovou kytaru. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ahooooj! "Byli jsme chlapecká taneční pěvecká a striptérská skupina z Prahy 5, Smíchova a teď tu hrajeme s orchestrem!" -------------------- Jsem ohromen a ochromen. Migovce samozřejmě znám a mám všechna jejich alba zaparkovaná ve svém hangáru :-). Jsou na nich kusy lepší, kusy chytlavější, kusy semleté rádii napříč republikou i kusy, ke kterým si musíte najít cestu. Pokud na živák nejdu, nejsem fanouškem záznamů z Live koncertů. Hodnotu mají pro mne ve chvíli, kdy kapela nějak zajímavě zaimprovizuje, nebo hodí song do zcela jiné podoby než ho člověk zná z CD. Jinak neshledávám nic zajímavého na tom, když si doma pustím CD oblíbené kapely s hudbou narušovanou zvuky jásajícího, pískajícího či jinak hlučícího obecenstva. MIG 21 a Lelek orchestra mne zaujal kdesi na netu v jednom z rozhovorů s Macháčkem několika fotkami. Trochu konsternovaně jsem zíral na kočičky ve stejnokrojích letušek a typické dědky v huberťácích s knoflíky z parohoviny a se štětkou za kloboukem, kterak třímají v rukách lesní rohy. To vše, vizuálně nesourodé - slito v jeden big band :-). V popředí kluci z Migu s křepčícícm Jirkou Macháčkem v čele. Říkal jsem si, - to si hochu musíš poslechnout !!! A zatraceně dobře jsem udělal. Aranžmá písní je dokonalé a celé je to naprosto geniálně překopané. Mig21 při tvorbě písní prý měl na T. Kirschnerovi dirigentovi a hornistovi Lelků požadavek aby písně vyzněly spíše balkánsky s důrazem na podtón naší dechovky. To se však podařilo jen částečně a většina písní dostala šmak spíše po swingu než po Moravance. Přitom je to neskutečně hravé až skotačivé! nevydržíte sedět v klidu aniž by jste si něčím nekývali do rytmu - to se vsaďte! A to mi sakra sedlo! Doprovod ,,Lelka'' povýšil každou z písní na neskutečně chytlavou a geniální záležitost a já troufám říci, že zaujme hned na první poslech i ty, kteří Mig 21 neznají, nebo se jim doposud nelíbil. A tak vážení tenhle LIVE vám rozhodně doporučuji. Nudit se nebudete! U mně je to za 5 broků do čepice ! * * * * * ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Tak perfektne som sa nebavil už dlhú dobu. Ti výborné vtipné aj vážne texty, bláznivé kúsky a ešte spojenie s netradičným orchestrom mi vyčaril takú perfektnú náladu, akú som už dlho nemal. A za to si zaslúži 5 hviezd. ()

Reklama

Reklama