Reklama

Reklama

Letečtí stíhači v boji

(seriál)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál Letecké souboje se zabývá tematikou vojenského letectví a přináší historické rekonstrukce vzdušných soubojů, které se odehrály za první a druhé světové války, Korejské války, války ve Vietnamu i v menších konfliktech, například ve válce v Zálivu či v Šestidenní válce. Bývalí bojoví piloti se v pořadu podělí o své zkušenosti ze skutečných leteckých soubojů, kterých se zúčastnili a počítačové animace poskytnou divákovi lepší představu o tom, jaké to je být účastníkem vzdušného boje. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

TaToJaTu

TaToJaTu (hodnocení, recenze)

Mali to nazvat Americki stihaci v boji. V jednom dieli o bojoch proti Japoncom je absolutne ale uplne najlepsim stihacim lietadlom Lightning, v dieli o bojoch proti Nemcom zase Mustang. 

Krysap

Krysap (hodnocení, recenze)

Je fakt, že je to neuvěřitelná patriotická US masírka. Ale i tak, když zrovna stíhače dávají, tak na ně čumim. Prostě mě to baví :-)

Toyotomi

Toyotomi (hodnocení, recenze)

Horší "dokument" jsem snad neviděl - úmyslné zatajování a popírání historických faktů, naprosto nekorektní vyjadřování (prý, že je Barma na dohled z japonských ostrovů... to určitě!) a k tomu ten všudypřítomný a iritující americký patriotismus. Jsem zvyklí na promakané dokumenty BBC, takže tohle považuji za odpudivý blivajz... Alespoň, že ty animace a modely letadel vypadaly docela k světu...

READYX

READYX (hodnocení, recenze)

Tak snad jednu hvězdu za docela ne-povedenou grafiku.... jinak stejná masáž jak za komoušů.....

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Jednotlivé díly se strašně moc liší kvalitou. Občas se tam najde opravdu nějaké letecké eso nebo zajímavý souboj, ale ve většině případů hrdiní američtí piloti na mnohem modernějších strojích likvidují technologicky zastaré letouny, mnohem hůř vycvičené soupeře nebo ještě lépe kombinaci obojího. Škoda, že tam nejsou i případy z druhé strany, takhle to je jen ubohá americká propaganda.

alanwilder

alanwilder (hodnocení, recenze)

U některých dílů jsem se od srdce zasmál, hlavně u těch, kde se mluvilo, že Migy jsou špatná letadla. Asi proto byly Migy i po několika zásazích letu schopné a dosedly na zem. Ta propaganda je opravdu hrozná věc! Navíc ty blbé kecy o tom, kolik američané sestřelili německých letadel za druhé světové války. Tolik snad ani Němci nestihli vyrobit! :-D Prý dokument! :-D

Reklama

Reklama