Reklama

Reklama

Československý filmový týdeník

(seriál)
  • Slovensko Československý filmový týždenník

Obsahy(1)

Aktuální záznamy událostí pro Československý filmový týdeník před padesáti lety jsou dnes již historickým dokumentem. (oficiální text distributora)

Recenze (127)

Zevon 

všechny recenze uživatele

Nebudu z nostalgie dávat vysoké hodnocení, je to strašlivě propagandisticky zaměřená záležitost, nevidím v tom žádné umění, jenom chladnou, komunistickou, vychcanou oblbovačku. Ze zápalu entuziasmu reportéra se mi obrací kniha a proklamované výsledky, no kdo měl rád uniformitu, sraní v kolektivu na povel a štěnice v telefonech, ať si to klidně užije. V kině jsem to nesnášel, záměrně jsem chodil do sálu až po odvysílání povinné osvěty a reklamy na jar s panem Vajíčkem. Dnes to připadá maximálně jako srovnávací pořad, něco jako Hledání ztraceného času, který byl, na rozdíl od výborného jmenovaného pořadu, opravdu ztracený. Přesto na to koukám a nechápu, co mě tady vlastně drželo, asi vědomí, že jsem si každou dobrou knihu, LPíčko i džíny musel opatřit jinde, než v komunistických vyrabovaných samoškách a cítil jsem přitom jakousi revoltu, co já vím. Navíc mladí naprosto nechápou, proč ti lidé nešli do jiného obchodu, když v tomto je fronta a v regálech hovno. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nevidím moc veľký zmysel v pripomínaní si dávno minulých temných časov, kedy neobmedzenú moc nad médiami mala všemocná Komunistická Strana Československa (KSČ). Mne osobne sledovanie takýchto záberov nerobí dobre. Možno to slúži ako memento pre mladšie generácie. Pripomienka toho, že politická totalita v monopolnej, štátnej televízii nie len účelovo skresľovala informácie, ale dá sa bez zveličovania povedať, že kruto a cielene klama a zavádzala občanov. Propaganda a klam. Zle sa mi na to pozerá. Je mi z toho ťažko. ** ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nemám s tímto pořadem absolutně žádný problém – podívat se zpátky do minulosti za pomoci těchto krátkých vzpomínkových videí, člověk se tam dozví nebo uvidí ledasco zajímavého – nejen z politického hlediska, propagandy. Já v té době nežil, narodil jsem se pár let před Sametovou (Husákovic děcko), takže nějak extra nepociťuji žádnou zášť… ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Keď sa dá a ide to v televízii stále si to s chuťou pozriem. Rád bádam tu dobu ktorú som nemal možnosť zažiť (chválabohu že nie). Neraz sa natom náramne bavím a žasnem nad hlavami čo podobné absurdity vymýšľali. Akože toto sledovať pred každým filmom v kine no ďakujem pekne. Odporučujem si prečítať veľmi nápaditý postreh uživatela petaspur ktorý ho k tomuto dielu vyjadril vo svojom komentári. 74% ()

e-pilot 

všechny recenze uživatele

Jde o cenný dokument doby a přesně tak se na týdeníky musíme dívat. Poválečné nadšení vystřídalo nadšení budovatelské, ale i strach z čistek. Pod tím vším politickým balastem se skrývá skutečný život. A o tom to je... Hesla o budování socialismu zaznívají pod snímky obchodů, jejichž vitríny sice zdobí obří portréty politiků s hesly k výročí revoluce, ale jejichž regály jsou prázdné. Ironie? Ne, skutečnost! V tom jsme žili. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama