Reklama

Reklama

Letečtí stíhači v boji

(seriál)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál Letecké souboje se zabývá tematikou vojenského letectví a přináší historické rekonstrukce vzdušných soubojů, které se odehrály za první a druhé světové války, Korejské války, války ve Vietnamu i v menších konfliktech, například ve válce v Zálivu či v Šestidenní válce. Bývalí bojoví piloti se v pořadu podělí o své zkušenosti ze skutečných leteckých soubojů, kterých se zúčastnili a počítačové animace poskytnou divákovi lepší představu o tom, jaké to je být účastníkem vzdušného boje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Aha, tak takhle si Amíci představují dokumentární film... Ovšem výsledkem je mimořádně nabubřele podaná prezentace na téma "Američtí piloti jsou nejlepší na světě". V jednostranně zaměřené prezentaci zcela chybí širší souvislosti operace, chybí reakce druhé strany, jaký další vliv měla a zda vůbec měla tato operace vliv na další vývoj války, chybí politická reakce možná i Sovětského svazu a další data. Tohle byla prostě zjednodušená střílečka, víc nic. Ta jedna hvězdička je pro grafika za hezky udělané letecké souboje, zobrazené pomocí počítačové grafiky. Slovo "dokumentární" bych však doporučoval používat pro jiné pořady, než-li je tento. ()

crjules 

všechny recenze uživatele

Vzrusujici!!! Podrobne rekonstrukce leteckych bitev a boju II.svetove valky, zname a mene zname boje, potesil me 12. dil II.serie- Letci z Tuskegee. Utok cernosske letky na letiste v Pardubicich. Kdysi jsme meli s bratrancem spor o ucasti cernych pilotu ve druhe svetove valce, kdy ja po shlednuti Letcu z Tuskegee hajil jejich ucast a on, zase stal za jakousi ucebnici (!) dejepisu a jejich ucast odmital. Spor tehdy zahasili nasi dedove, kteri zavzpominali ( ted pozor Chrudim!!!! ) jak lesni restauraci Monaco nad Slatinany, pokropil radnou davkou americky letoun /spletl si zrejme souradnice, nebo povazoval objekt za vojensky / , a to z takove blizkosti, ze tamni mohli videt zarive bily usmev cerneho pilota!! Jak uz jsem napsal vyse, dokument je mimoradne vzrusujici a obdivuhodne zpracovany.Fantasticke je, ze po letech v nem hovori i sami piloti, nyni jiz v pokrocilem veku. A ja mam husi kuzi a chce se mi smeknout! ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Dokument určený klukům, pro které je snem kariéra vojenského pilota jenž pod tou správnou hvězdnatě-pruhatou vlajkou ratatá obří přesily nepřátelských letadel a pro které jsou důležitější výborně zpracované souboje podpořené nadšeneckými komentáři, než faktická přesnost a nezaujaté pojetí.__Národní hrdost a nadšení z bojové techniky jsou fajn jen pokud nepřerůstají v národní propagandu a nadšení z války, zvlášť když se jedná o dokument. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Jako pro laika jednoznačným plusem animace a některé rozbory akcí, kdy je radost se na to koukat a získat i nějaké informace, aniž by vám bylo špatně, jak hnusně a lacině to vypadá. Rozhodně je také plusem, že velkou většinu popisování doprovází vzpomínkami a popisem děje samotní dosud živí aktéři. Potud jeden z nejlepších dokumentů, jelikož to ani není zrovna krátké a v každém díle se popíší cca tři akce. ~ Bohužel mi ale chybí trochu hlubší uvedení do děje a v případě soubojů v období WWII i uvedení do souvislostí. Vlastně mě dění mimo období WWI moc ani 2x nezajímalo - koukalo se na to dobře, ale nebylo to pro mě podstatné. Vybrat si ale moc nemůžete, protože nějakého trotla napadla skvělá myšlenka, rozházet ty díly naprosto nechronologicky. Takže jeden díl se týká období WWI, pak je Vietnam, pak Korea, pak WWII, pak Studená válka, pak zas WWI, pak Vietnam, pak se do toho mrskne Izrael... A to ještě některé díly vlastně ani nejsou moc o leteckých soubojích jako o soubojích bitevních lodí (Yamato, Bismarck), což jsem taky nepochopil. co mě taky štvalo bylo neustálé opakování již řečeného po každé přestávce, zjevně reklamní, ála "před chvílí jsme mluvili o..." a že tam těch přestávek asi bylo. Tohle ten dokument dost shazovalo, škoda. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Dokumentární filmy patří mezi mé oblíbené, zvláště pak z 2.světové války. Graficky perfektně zpracováno, pro milovníky letadel a bojových akcí je to lahůdka. Jen je naškodu, že je to z jendoho pohledu, tady amerického. Takže je jasné, že amíci jsou přece ti nejlepší. Škoda, že tenhle dokument nepřipravila nějaká evropská země, bylo by to určitě zajímavější, protože by si určitě vyslechli i druhou stranu.. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • K seriálu byla vytvořena i počítačová hra s názvem "Dogfights: The Game", jejíž obsah je se seriálem úzce spjat. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno