Reklama

Reklama

Zajímavosti (3)

  • Díky úrazu, který Marlene Dietrich při natáčení prožila (zlomený kotník), získala pověst hrdinky jak v soukromí, tak v profesionálně životě. Pro kasu to byla skvělá reklama a hojící se kotník jí poskytl báječnou záminku k tomu, aby ke svému fraku a cylindru nosila velice elegantní hůlku, aniž by byla za svou otevřeně pánskou rekvizitu kritizována. (Pavlínka9)
  • Marlene Dietrich odmítla přerušit natáčení jen kvůli zlomenému kotníku a vynutila si chodící sádru. Pro tu dobu dost neobvyklá záležitost. Herečka se naplno věnovala domácí přípravě, aby ve zbylých záběrech vypadala zcela přirozeně a nebylo poznat, od které části filmu již má sádru. Na výsledku to poznat není. (Pavlínka9)
  • Při natáčení scény Marlene Dietrich klopýtla s dítětem v náručí. Snažila se upadnout tak, aby se dítě nezranilo a zlomila si přitom kotník. Reklamní oddělení filmové společnosti Columbia tehdy jásalo. Přinesli dítě do nemocnice, vyfotografovali je se "statečnou hvězdou" a vytlačili válečné titulky z prvních stránek novin. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama