Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktorka Eliška, která v dětství slýchávala legendu o Vlčím vrchu má problémy s muži a opět se s jedním rozejde. Rozhodne se, že pojede stopem a třeba nějakého chlapa najde a seznámí se s někým. Její nejlepší kamarádka Kamila jí jednou dovede na vrch, kde se odehrála legenda a Eliška je fascinovaná, že stojí na místě, o kterém snila jako malá holčička. Najednou Kamila zmizí… Eliška se ocitá v zvláštním světe plný záhad, temnoty a děsivých míst a zvuků. Vydá se hledat Kamilu, ale stále ji nemůže najít. Dějem se proplétají historické scény z legendy, které si Eliška představuje a setkává se se zvláštními postavami, které jí nechtějí prozradit Tajemství, o kterém všichni mluví. Eliška je nucena hrát s nimi hru, ale ani neví, o čem hra je a jak se hraje. Pořád se snaží najít smysl Tajemství a konce legendy. Začíná být zoufalá, když se kolem ní objevují samé záhadné postavy, které ji jen děsí a vyprávějí cosi o šifře, kterou musí Eliška vyluštit, aby přišla na kloub onu Tajemství. Vlčí vrch je proslulý lidmi trpícími Lykantropií, což je jedna z podob schizofrenie, kdy se člověk stává vlkem a jako v dějinách, vraždí lidi. Eliška je obviněna policisty z vraždy svého přítele z Hospůdky, který ji prozradil, že jisté Tajemství existuje a kdyby mohl, řekl by jí, o co jde…ale nemůže.. Eliška stále vidí Jana a jeho ženu Anežku- hlavní postavy legendy o Vlčím vrchu. Jako malá si představovala, že je Anežka, kterou miluje Jan…statečný čaroděj z pohanských kmenů…o čemž ale Anežka vůbec neví… Stále se Eliška ocitá ve svých představách a naději, že se nakonec Tajemství dozví a že zjistí, co znamená její šifra. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (63)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Muzikál jsem viděla v divadle Kalich a byl parádní. Skutečně hodně promakaný a hodně dobře vymyšlený příběh. Ten závěr jsem nečekala, docela mě překvapil. Místo Lucky Vondráčkové tam zpívala Zuzana Norisová, pak tam byla Linda Finková a Lucia Šoralová. Mirjam Landa má šťastnou ruku při své práci a s Danem tvoří výborné pracovní duo. Musela jsem si koupit i CD. Pouštěla jsem si ho pořád a pořád. Až mě chtěli všichni vystěhovat. K to mu naštěstí nedošlo. ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý příběh, hodně nápadité řešení scény (třeba dobře zpracovanou myšlenku několika prostupujících se prostředí) a dost návykovou hudbu pro mě zabilo pár nevydařených dialogů (ne každý den je svátek, já vím) a především Lucie Vondráčková. Nemůžu si pomoct, ale nelíbí se mi její (skřehotavý) hlas ani herecký výraz. Na výsledné 3* to i přes výhrady k této představitelce dotáhlo závěrečné rozuzlení děje a zbytek ansámblu. P.S.: V divadle by to možná sneslo i 4*. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Dan Landa je pro me lykantrop. Behem dne je schopen defakto sam napsat skvele muzikaly, ale za uplnku zblbne a skace do Orliku rovnejma nohama za bilou ligu. Nicmene ho po smrti Zdenka Borovce povazuji za, spolecne s Lou Fanankem, nejlepsiho ceskeho hudebniho textare a libretistu. Predevsim pisen Zivot na vlasku byla pro me zazitkem. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Herr Landa nezvlád ty různý dějový odbočky v podobě snů a představ Elišky, to nebavilo, nudilo a hlavně ubíralo na dynamice hlavního příběhu, který sám o sobě byl orginální a celkem i napínavý. Muzika až na dvě skladby stála za hovno. Z hercozpěváků mě velmi zaujala Lucie Vondráčková. To, že Lucka je krásná holka vím dávno, ale že dokáže zaujmout na prknech, která znamenají svět i po herecký stránce, to jsem vážně nečekal. Závěr se docela povedl na jedno podívání na DVD dobrý, ale love za živáč v divadle bych za to nedal. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Jest velkou skodou prevelikou, ze se mi nedostalo sance videt Tajemstvi nazivo. Ale i v teto zaznamove verzi jsem zcela pohlcena. Dokonale herecke vykony podtrhuji perfektni zpev predevsim Lucky, Jany a Lindy, ale i ostatnich. Jsem ohromena a uchvacena. Neskutecne poutavy pribeh, vyborne zvladnute skoky do snu a naprosto neprekonatelne velke finale. Absolutne neocekavany konec, nepredvidatelne a ohromujici. V dialozich se da najit i velmi mnoho moudra. Tleskam. Na tomto se podileli opravdovi velci umelci. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama