Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1905 byla kinematografie stále ještě tajemným vynálezem. Když se dostala do italského Palerma, tamní lidé byli touto novinkou zcela zmateni a považovali ji za ďábelský trik. Federico v té době s nechutí studuje medicínu a moc rád by se stal filmovým režisérem. Seznámí se s majitelem místního divadla, Gennarinem Pecorarem a vidí v tom příležitost změnit svůj život. Přes silné nesouhlasy, Federico přijímá úkol natočit film. Musí však uspokojit Gennarinovo přání, a sice vidět na stříbrném plátně nahou krásku. Zdá se, že biblický příběh o cudné Zuzaně bude perfektní volbou. Jenže kdo ztělesní Zuzanu? Rafinovaná novinářka a spisovatelka Beatrice, jež se na ostrov nedávno přestěhovala se zdá být pro roli ideální, tedy až do chvíle, než Federico spatří koupající se, nic netušící Mariannu. A tak Mariannu, Beatricinu pradlenu tajně natočí a ona se stane hvězdou Federicova filmu, aniž by o tom věděla. Federico se stane slavným a nebohá Marianna se zhroutí pod vlnou nedůvěry a zoufalství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Ve věhlasném snímku BIO RÁJ jsme mohli vidět jaké šílenství bylo pro Itálii kino v jeho počátcích. Tady nám Alfonso Arau celkem věrohodně ukazuje úplné počátky filmu na Sicílii a zmatení lidí z tohoto "čertovského" vynálezu. Mladý Federico, který nemá žaludek na studium medicíny (což nám ukázal při pitvě), velice rád přijal úkol natočit film. Po tajném natočení Marianny, uvede tuto místní dívku, do nepříjemné situace. Itálie a ženská nahota, to zrovna nebyla ideální kombinace počátkem minulého století. Problematické počátky kinematografie a nádherná Maria Grazia Cucinotta jako Marianna jsou hlavní náplní tohoto snímku. ()

StDavid 

všechny recenze uživatele

Hodnocení je pro mě někde mezi dvěma a třemi hvězdami - nijak špatný, nijak skvělý film. Dobrá televizní kulisa na nedělní dopoledne. ()

hobli 

všechny recenze uživatele

No neviem, neviem povedať k tomuto filmu veľa pozitív, alebo dokonca superlatív,... nie to asi nie. Ja som sa počas celého filmu nudil a čakal som koniec. Jediné pozitívum, ktorému som sa potešil boli asi záverečné titulky. Inak príbeh o mladom režisérovi ako zháňa hercov a ako ho ľudia nechápu je dosť zaujímavý, len škoda toho mizerného spracovania. Zlé herecké výkony, strašnú kameru a hroznú hudbu zavŕšilo už len horiace plátno na konci filmu : ) To horiace plátno ma len upozornilo ako rýchlo mám zabudnúť na tento film... Neviem prečo nedám odpad,... pre mňa je to dnes za jednu hviezdičku. ()

Reklama

Reklama