Reklama

Reklama

Washingtonský lobbista a obchodník Jack Abramoff se zapletl do obrovského korupčního skandálu, který zahrnoval i vysoce postavené státní představitele. Byl obviněn z podvodu, spiknutí, daňových úniků a uplácení politiků. Kevin Spacey září v roli atraktivního padoucha, jenž neztrácí okouzlující styl ani při té nejšpinavější akci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (75)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.6/10] | me: Zábavné poňatie lobbingu najvyššej úrovne. Lepšie povedané: hollywoodske spracovanie tejto témy, ktoré je v celku zábavné aj vďaka tempu, no hlavne Kevinovi Spacey-imu. Téma je zaujímavá, ale spôsob akým je nám celý film podávaný stráca na realite práve kvôli zjednodušovaniu a podľa mňa nie vhodnému výberu K.Spaceyho hereckých spolugolegov. Film je však napriek svojej odľahčenosti (a možno práve preto) pozerateľný a príjemný. [3 a pol *] ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Svižné, právní, Washington DC, o penězích, Indiánech. Takovým věcem moc nerozumím, rozhodně je hezké vidět, jak to chodí ve světě a určitě i u nás. Takže to vemu zkrátka - hudba fajn, prostředí dobrý, herci super, a Kevin Spacey ještě lepší! ..to bodání propiskou bylo docela inspirující.. ()

Reklama

arbitr 

všechny recenze uživatele

Film mne trochu zklamal, ne svým námětem, ten je bohužel pravdivý a použitelný nejen pro USA, ale vykreslením postav a kromě Kevina slabšími hereckými výkony. Možná nebyli vhodně zvoleni, nebo nemají kvalitu, rozhodně jsem jim to moc nežral. Celé se to dalo natočit mnohem atraktivněji, ten styl vyprávění příběhu byl totiž stejně nezáživný jako politika sama. Škoda třeba takový Sydney Pollack nebo Alan J. Pakula by z toho dostali jistě víc. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Desetiminutová vstupenka na nejúžasnější raut vašeho života. Tolik lákavých chodů a pochutin a vy máte jen pár minut na to, zkusit všechno. A taky že zkusíte. Jen na konci si uvědomíte, že vychutnávat se má pomalu. Tak, aby každé sousto bylo výjimečné. Casino Jack nabízí úžasný pohled do světa lobbingu, ale činí to s kadencí Ordinace v růžové zahradě. Chybí souvislosti, podtexty, motivace a jakákoli hloubka. Vše je povrchní a neúplné. Vše kromě Kevina Spaceyho, který však odvádí "jen" svůj standard. I on umí lépe a přesvědčivěji. ()

fishki 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi odosobňovalo od filmu, pretože prípadu Jacka Abramoffa som venoval posledný polrok v škole na prednáškach o lobbyingu. Prípad je neskutočný nie len pre množstvo peňazí (Jack si nechával preplácať za svoje služby 10-násobky bežnej hodnoty), ale ide asi o najznámejší prípad lobbyingu, v ktorom je zapletených toľko politikov (na výplatných páskach bola takmer polka Amerického Kongresu). Nebol to žiadny baránok ani bábka. Bol to neobyčajný DC lobbyist, ktorých tam behá neúrekom. Jack na sebe však pracoval viac ako ostatní. A to už od školských čias. Mno, a k filmu. Takmer nemám výhrad. Film je nesený vo vtipnom duchu dopĺňaným príjemnou hudbou. Ako život Jacka Abramoffa. Nešlo o žiadneho vraha. Len o podvodníka so zmyslom pre humor. Kevin Spacey ho zobrazil brilantne, Kelly ukázala, že vie byť fešanda a Barry Pepper udržal svoj herecký nadpriemer. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Předobraz hlavní postavy filmu pracuje nyní v pizzerii. (Zdroj: lidovky.cz) (landsman)
  • Jack Abramoff, hlavní postava příběhu, byl ve skutečnosti producentem filmu Rudý škorpion (1987), s jehož plakátem se ve filmu setkáme celkem čtyřikrát. (Ignus.cz)

Reklama

Reklama