Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (1 487)

plakát

Tři Tygři ve filmu: JACKPOT (2022) 

Je to dost špatné, respektive asi takhle. Kdyby to mělo 80 minut, halda momentů se z toho vyhodila a úplně se netlačilo na trapnovtipnost, tak to mohla být docela zajímavá roadtrip buddy komedie. Nápad není úplně zlý, ale příběhově to vede od nikud nikam a je to vlastně slepenec náhodných scének. První řekněme půlhodina ještě funguje jakž takž dobře, ale s přibývající stopáží to je horší a horší. Nejlépe v tom filmu funguje hláškování Milana (Albert Čuba) které je správně střelené. Postava Roberta funguje ještě taky docela dobře a i když bych to nečekal tak Robin Ferro tady hraje docela obstojně. Naopak postava Davida (Štěpán Kozub) je naprosto otřesná. Všechny vtipy vychází hlavně ze slovních přeřeků což je povětšinou docela dno. No a Herbert (Vladimír Polák) ten je tu jaksi úplně navíc. Škoda, takhle je to na úrovni Kameňáků, ale stačilo málo (minimálně to lépe přestříhat a dost věcí spálit už ve střižně) a mohlo to být výrazně lepší. Dávám jednu, což je mi docela líto, protože divadlu Mír docela fandím a spousta jejich projektů je bohužel lepší.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Je to filmový epos, který bych si asi lépe užil doma u televize než v kině. Nolanův styl je všudypřítomný a přesto tak trochu zbytečný v tomhle dialogovém bibliografickém dramatu. Postava Oppenhaimera je zajímavá po všech stránkách a to film ukazuje dobře, přesto je film místy příliš zkratkovity a je jedoduché se v něm ztratit. Škoda, že se film taky trochu více nezaměřuje na samotný proces výzkumu a výroby, který by mohl pro mnohé lidi být docela zajímavý.

plakát

Kravaťáci (2011) (seriál) 

První série je docela dobrá, ale tak nějak tuším kudy to v dalších sériích půjde a tak raději končím hned po prvních 12ti dílech.

plakát

Mandalorian (2019) (seriál) 

Viděl jsem jenom první sérii a musím říci, že ačkoli nejsem extrémní fanoušek SW, tak až na poslední díl to bylo víc než podařené.

plakát

Sandman - Série 1 (2022) (série) 

Hodnoceno po první sérii. Přiznám se, že po prvních 6 ti dílech byl ten seriál po dlouhé době docela blízko plnému hodnocení. Hlavně díl "The Sound of Her Wings" byl jedním z nejlepších seriálových počinů, nutno podotknout ve fantaskním pojetí, něco co jsem dlouho neviděl. Bohužel pak přišly poslední díly a padlo to dolů tak moc, že průměrně je to tak na tři hvězdy. Příběh první půlky série je skutečně zajímavý a originální. Epizody jsou spíše epizodního charakteru, představují se postavy které přetrvávají maximálně díl a seriál kladě poměrně zajímavé filosofické otázky. A pak to spadlo do klasického schématu černé a bíle, boje dobra proti zlu, kdy se dobří obětují pro vyšší cíl a z nechtějí ustoupit. Smutné vystřízlivění. Nechci moc hodnotit technickou stránku věci. Herci jsou většinu času uvěřitelní, filmařsky rutina a CGI je tak pade na pade, ale pak přijde vyobrazení pekla a je to super (nemyslím po technické stránce, tak se dalo zapracovat víc). To je bohužel ten největší problém, je to jak na houpačce, super nápady se hodně míchají s těmi neskutečně generickými. A nejvíc smutné na tom je to, že tam jsou nápady, které by si zasloužily víc než pár minut a vím, že by jejich prozkoumání dějově utáhlo víc než ten "hlavní příběh", který byl jak z pera běžného fantasy rutinéra.

plakát

Wednesday (2022) (seriál) 

Asi se neřadím do řady lidí, kteří by z tohoto seriálu byli až tak nadšení. Jako jednohubka to funguje dobře, ale co mě hlavně vadí, že z původně hlavně podivínské rodiny a jejich trampot se postavil seriál na nadpřirozenu, kterého v původním příběhu bylo jenom minimum. Svět s vlkodlaky a upíry tady už byl tisíckrát. Každopádně vizuálně a povětšinou i herecky (hlavně hlavní role) je to rozhodně poutavé.  Příběh ten už pokulhává, občas se točí v kruzích a nebo přeskakoval na zdánlivě naprosto nesouvisející linky (linka s Gomezovou vraždou). Skoro bych řekl, že méně dílů by tomu prospělo. A nakonec ta naivita prakticky libovolných teenage seriálů se nám tady taky vloudila. První díly tímto ještě netrpěly, ale ke konci už se ukazovaly víc a víc. Námět je to skvělý, ale dalo se z toho vytřískat víc.

plakát

Monstrum (2022) (seriál) 

U podobných děl je hodnocení vždy na hraně toho co člověk vlastně hodnotí, zda film/seriál či jeho obsah. Budu se držet čistě filmového hlediska a pak se jedná o velice povedený seriál. Hlavní postava a hlavě herec je skvělý (podivné postavy už z dob American Horror Story Petersovi sedí) a téma je perfektně nosné. Pohled na události je dán divákovi z více úhlů, ale nutno podotknout, že těch 10 dílů je už trochu moc. Chápu, že dílo nemá popisovat jenom čistě příběh Dahmera, ale nakonec i dobovou náladu a společnost. Bohužel pár hluchých míst tam je. Není to nic strašného, ale o dva díly míň by to mít mohlo, a to možná napříč všemi díly ne jenom v druhé půlce, které je slabší tempo častěji vytýkáno.

plakát

Bullet Train (2022) 

Je to extrémně nerealistická hovadina, ale zároveň extrémně zábavná hovadina. A v tomto případě ta zábavnost rozhodně převyšuje všechno ostatní. Krvavá popkornovka jako blázen, kterou si podle mě museli při natáčení všichni strašně užívat a jde to vidět.

plakát

610 metrů nad zemí (2022) 

Něco málo nahorolezeno už mám, takže u tohoto filmu už první minuta dá jasně najevo, že o reálnou simulaci ze života horolezců tady nepůjde. A to je vlastně můj největší problém toho filmu, co se horolezeckých praktik týče je to naprosto debilní (a teď bych tady klidně mohl napsat esej o tom co všechno je tam z horolezeckého hlediska špatně, ale vzhledem k tomu, že tam je špatně asi úplně všechno tak to nedává smysl). A tam ta nelogika bohužel nekončí, ono to je totiž naprosto debilní i ve všech dalších aspektech. Ale ty dvě hvězdy si to zaslouží z toho důvodu, že je to aspoň napínavé, ale mozek u toho člověk musí vypnout.

plakát

Lucifer (2016) (seriál) 

Dal jsem seriálu celé dvě řady a musím říct, že ačkoli má seriál jisté kvality asi mě spíše nebaví. Na fantasy je to málo fantasy a na detektivku zase málo napínavé a úplně nejvíc mě tam štve ta romantická linka kdy všichni jedou po všech. Lucifer jako postava je svými hláškami docela zábavná do té doby dokud je na té straně kdy vlastně nerozumí jak normální svět funguje a to je navíc bohužel jediný komediální prvek celého seriálu. Jinak je dost divné, že ostatní nadpozemské bytosti s adaptací problém nemají. Taky mě štvě ta ignorance okolí, ať už se děje cokoli tak to okolí prostě donekonečna ignoruje i když ty výmluvy nedávají sebemeneší smysl. Zábavná jednohubka to je, ale nemůžu se zbavit pocitu, že to mohlo dopadnout o řád lépe. Lucifer po své 2 série je spíše epizodního charakteru s jednou nevýraznou nosnou linkou která se nese na pozadí a přesto mi druhá série přišla extrémně natahovaná a v určitých aspektech nudná. Když vidím, že další série má dokonce 26 dílů tak se mi do toho tím tuplem nechce. Málokdy se mi to stává, že bych seriál opustil jinak než, že na něj mezi sériemi zapomenu, ale tady zcela otevřeně připouštím, že ačkoli je venku již 6 sérií tak já u druhé končím.