Reklama

Reklama

Li Xiao Long chuan qi

(seriál)
  • Čína 李小龙传奇

VOD (1)

Epizody(50)

Obsahy(1)

Drama o krátké, ale velkolepé kariéře slavného mistra bojových umění Bruce Leeho. (Netflix)

Recenze (26)

keoma26 

všechny recenze uživatele

míra kongeniálního ztotožnění Chan Kwok - Kwana s Bruce Lee zde (po překročení obrazů z mládí v 1.díle) vrcholí, bohužel znovu jen na tělesné úrovni ... celou tu úžasnou vizuální iluzi neustále narušují naprosto imbecilní dialogy, které nejenže neposouvají děj nebo smysl příběhu, ale hlavně vůbec nerezonují s myšlenkovým světem Bruce Lee(nechtěně třeba potvrzují falešnou pověst Bruce jako arogantního bojovníka, který aktivně vyhledával jakoukoli příležitost ke konfrontaci, i když to polopaticky vysvětlují čistě bohulibým zájmem o kultivaci vlastní bojové techniky, Bruceho souboje, pokud k nim už došlo, navíc přesně v duchu jeho učení trvaly jen nejnutnější možnou dobu, to znamená několik sekund, takže byť je tady choreografie zápasů propracovaná, vlastně zcela odporuje jeho holistickému pojetí efektivní obrany - samozřejmě pro udržení nějaké filmové licence a atraktivity soubojů přizpůsoboval Bruce ve svých snímcích tento základní princip jednoduchosti filmové kinezi i potřebám filmové řeči, ovšem kompromis nikdy nekončil v dlouhých překombinovaných sekvencích a v samoúčelné exhibici techik); a to úplně pomíjím faktografické nepřesnosti typu zápas s korejským mistrem taekwondo vzhledem k tomu, že se Bruce s tímto stylem seznámil až při setkání s Chuckem, který sloužil v armádě v Koreji atd ... ()

Rominator

všechny recenze uživatele

Bruce Lee je skutečná "LEGENDA", protože se o jeho inspirujícím životě točí nové dokumenty a životopisy a důkazem je i tento seriál. Mé hodnocení se týká pouze filmu Legenda jménem Bruce Lee - Ocelová pěst (vydavatelství Urania), který zde měl svůj samostatný profil, ale stal se z něho seriál. Ono to úzce souvisí, protože tento snímek je složen sestřihem epizod z padesátidílného seriálu The Legend of Bruce Lee (2008). Na snímku (seriálu) je vidět menší rozpočet, ale není to tak hrozné. ()

Reklama

FandaF 

všechny recenze uživatele

Totální sračka. Celé v duchu telenovely či domácího videa. Je to velmi, ale velmi špatné. Neskutečné množství chyb - co se týká oblečení, nebo lokací - exteriérů a vybavení interiérů. Žádná snaha o nějakou dobovou autentičnost. Dodíval jsem se do konce a dávám 1 * (ne odpad) jen za to, že si někdo vzpomenul na mistra Bruce Leeho... ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Musím konstatovat další zneužití jména Bruce Lee. Druhá část sice předčí jedničku,ale "pouze" v počtu a provedení choreografie bojových scén (jediné dvě hvězdy). Jinak se opět jedná o nedokonalou parodii na známou legendu Kung-fu. Veliká škoda M.Jai Whitea a jeho hereckého štěku. Bojový potenciál, jenž vlastní, mohl dát filmu špetku zajímavosti. Šílené herecké výkony všech, odfláknutý scénář a totálně znetvořené reálie, nemající nic společného se skutečnými životními osudy Leea! ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Tohle přece není seriál... Kdosi to tu špatně napsal. M. J. White a G. Daniels jsou tedy až v tomto díle. Těšil jsem se na souboj M. J. Whita s Kwok-Kwanem, ale souboj s G. Danielsem, M. Dacascosem a ostatními to plně vynahradil. Největším plus, co se děje týče, volím pěkné zpracování Bruceovy cesty ke vzniku Jeet Kune Do. Vcelku pěkná pocta Mistrovi, stejně jako film z roku 1993 s J. S. Leem. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama