foto

Michael Jai White

  • nar. 10.11.1967 (52 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA

Biografie

Michael Jai White se narodil 10. listopadu 1967 v Bridgeportu v Connecticutu. V osmi letech se začal intenzivně věnovat studiu bojových sportů, toto rozhodnutí mu vyneslo neskutečných 26 titulů a nakonec mu také vydláždilo cestu do Hollywoodu. White získal černý pás hned v sedmi různých bojových uměních, konkrétně ve třech stylech karate (Shotokan, Goju Ryu a Kyokushin kaikan) a dále si mistrovsky osvojil taekwondo, kobudo, tang soo do a wus-shu.

White navštěvoval soukromou Yale University, později Brown University, posléze se přestěhoval do New Yorku (Brooklyn) a začal studovat herectví v Herbert Berghof Studiu. Vůbec poprvé se objevil před kamerou ve snímcích TOXIC AVENGERS 2 a 3 v roce 1989. Následovala drobná role v akčním hitu UNIVERSAL SOLDIER, malá rolička v jedné epizodě ODPADLÍKA a poté dostal větší prostor v televizním snímku TYSON. Postava, resp. film, který Michaela Jaie poprvé výrazněji zviditelnil, byl SPAWN. Komixový bojovník s rudým pláštěm a nápaditým brněním, který se postaví samotnému Peklu, diváky zaujal a rozpočet přetavil ve dvojnásobný výdělek.

V roce 1999 si Whitea vyhlédl režisér Mic Rodgers a obsadil jej do svého filmu UNIVERSAL SOLDIER: THE RETURN. Jai si zahrál po boku svého dřívějšího tréninkového partnera Jeana Claudea van Dammea, přičemž sehrál roli S.e.t.h.a, dokonalého počítačového programu, který se vymknul kontrole. Snímek se stal ukrutným propadákem, nevydělal ani čtvrtinu rozpočtu. O dva roky později se White potkal na place se Stevenem Seagalem ve filmu EXIT WOUNDS, diváci si jej určitě pamatují coby muskulaturního zkorumpovaného detektiva Strutta.

Prvním režisérem, který naplno zužitkoval Whiteovu bojovou průpravu a neobyčejný sportovní talent, byl Isaac Florentine, když mu nabídl roli ve snímku UNDISPUTED 2: THE LAST MAN STANDING. Fandové hustých fyzických soubojů si zase jednou pošmákli: akční choreograf J.J.Perry připravil několik skvělých fightů, které především Scott Adkins a Jai White skvěle zahráli.

Již za několik dní bude do kin uveden megahit letošního roku - THE DARK KNIGHT, ve kterém White získal roli zloducha Gamblea. Zároveň bychom jej měli letos spatřit ještě ve dvou akčních filmech: nejprve BLOOD AND BONE a poté v BLACK DYNAMITE.

Zajímavosti: Jai White měl sehrát roli Jaxe v Mortal Combat: Annihilation (1997), avšak studio New Line si jej vybralo do svého filmu Spawn. --- Objevil se v trailerech na dvojfilm KILL BILL, jeho scény však byly později vymazány. --- Trénoval s Jeanem Claudem van Dammem a pracoval také se Stevenem Seagalem na filmu Aljaška v plamenech.

Honza "Lateef" Akční

Herecká filmografie

Filmy

2021 Assault on VA-33
2020 HeadShop
Take Back
The Outlaw Johnny Black
Welcome to Sudden Death
2019 The Hard Way
Trojitá hrozba
Undercover Brother 2
2018 Accident Man
Every Day is Christmas (TV film)
Making a Killing
Na špatné straně
2017 Cops and Robbers
S.W.A.T.: Under Siege
2016 Asijská spojka
Beyond the Game
Chocolate City: Vegas
Nikdy to nevzdávej 3
The Crooked Man (TV film)
Vigilante Diaries
2015 Chocolate City
Tajné spiknutí
2014 Android Cop
Krvavý Bangkok
Návrat Falcona
2012 Freaky Deaky
Somebody's Child (TV film)
The Philly Kid
We the Party
2011 Hangár 14
Nikdy to nevzdávej 2: The Beatdown
2010 Mortal Kombat: Rebirth
One Angry Juror (TV film)
Why Did I Get Married Too?
2009 Blood and Bone
Černej Dynamit
2008 Legenda jménem Bruce Lee - Cesta za slávou (TV film)
Temný rytíř
2007 Proč jsem se jen ženil
2006 Neporazitelný II: Poslední zůstává
2005 Hra na svádění (TV film)
2004 Kill Bill 2
Silver Hawk: Maska spravedlnosti
2003 Hotel (TV film)
Justice
2002 Pandořina skříňka
2001 Lovec policajtů
2000 Píseň svobody (TV film)
The Bus Stop
1999 Snídaně šampionů
Univerzální voják: Zpět v akci
Vzpoura v Port Chicagu (TV film)
1998 Pán ringu
Špinavý kšefty
1997 Pilní zloději
Spawn
1996 Captive Heart: The James Mink Story (TV film)
Drsný a drsnější
Šerif s tvrdou pěstí (TV film)
1995 Šampion Mike Tyson (TV film)
1994 Lví drápy
1993 Krvavá pomsta
Pěst spravedlnosti
1992 Univerzální voják
1991 Ohnivý ring
Pravá totožnost
1989 Toxický mstitel 2
Toxický mstitel 3: Poslední pokušení Toxieho

TV seriály

2019 Arrow (TV seriál)
Training Day (S07E15)
2018 The Family Business (TV seriál)
Arrow (TV seriál)
Due Process (S07E06)
Crossing Lines (S07E03)
The Longbow Hunters (S07E02)
další epizody (4)
2014 Arrow (TV seriál)
Sebevražedný oddíl (S02E16)
Záchvěvy (S02E12)
2013 Arrow (TV seriál)
Identita (S02E02)
2012 Planeta Metal Hurland (TV seriál)
2011 Black Dynamite: The Animated Series (TV seriál)
For Better or Worse (TV seriál)
Mortal Kombat: Legacy (TV seriál)
2008 Legenda jménem Bruce Lee - Ocelová pěst (TV seriál)
2004 Clubhouse (TV seriál)
Justice League Unlimited (TV seriál)
2003 Kriminálka Miami (TV seriál)
Potíže (S02E03)
2001 Bostonská střední (TV seriál)
Chapter Eighteen (S01E18)
2000 Wonderland (TV seriál)
1995 JAG (TV seriál)
Útěk (S01E07)
Policie New York (TV seriál)
A.D.A. Sipowicz (S02E22)
Innuendo (S02E18)
1993 Odpadlík (TV seriál)
Ztracená (S01E20)

Dokumentární

2019 Hidden Colors 5: The Art of Black Warfare
In Search of the Last Action Heroes
2015 Boulevard Warriors
The Real Miyagi
2013 Generation Iron
2008 Legend of Bruce Lee, The (TV seriál)
2004 UnConventional
2002 De Superman à Spider-Man: L'aventure des super-héros - a.z.

Hudební videoklipy

2010 Nicki Minaj - Your Love (hudební videoklip)
Toni Braxton - Hands Tied (hudební videoklip)
2003 Busta Rhymes feat. Mariah Carey & Flipmode Squad - I Know What You Want (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Host

TV pořady

2013 Cinema Couch, The (TV pořad)
2009 The Mo'Nique Show (TV pořad)
2005 Attack of the Show! (TV pořad)
Made in Hollywood (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(167)