Reklama

Reklama

Človíček

(neoficiální název)
Krátkometrážní
Dánsko, 2006, 13 min

Osmiletý Mathias dostal za úkol napsat do školy esej, kterou nazval "Jak porozumět ženám". Jeho práce se ale ukáže celkem složitou, a v průběhu psaní práce se zamiluje do své spolužačky Marie. (Philber)

Recenze (67)

petaspur 

všechny recenze uživatele

"Holkám se musí lhát, jinak se naštvou", protože nemají smysl pro humor, mají divná těla, neudělají nikdy nic zadarmo, ale jsou hodně vnímavé. Malý Mathias pro svou takřka vědeckou práci předčasně odhalil mnoho rozdílů mezi Marsem a Venuší, ale přesto role badatele a bílých myší nejsou rozdány zcela jednoznačně. Tak tom mám rád. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* a pro dnešek už poslední kraťas, sice starší, ale je povedený a najdete v něm kus životní pravdy, která Vás někam dostane :-). Je vidět, že ve Skandinávii ve školství nejsou žádná témata tabu. Doporučuji a věřím, že pobaví i Vás a pustit si ho můžete třeba zde. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Takovej malej blonďák, ulíčníček, záletníček :o). Prej : Nemůžu najít maminku, jojo chlapec si to pěkně na tý dámský plovárně zařídil :o). Už si přesně nevzpomínám jaké sem měl zájmy v osmi letech, ale mám takovej pocit, že to rozhodně o holkách nebylo. Jinak mám takovej pocit, že porozumět ženám je čím dál tím těžší, možná že v těch osmi letech by to byla brnkačka :o). Na závěr bych sem píchnul příslovíčko : Kam čert nemůže, nastrčí ženskou :o)) Dámy jistě prominou :o) ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Niečo úžasné, poetická short-story About a girl(s), no tentokrát ju nespieva K.Cobain :D Krásna hudba, krásne severanky, milý mladý "muž", a krásny úsmev dievčaťa...a výsledok? Že čo všetko spraví chlapec/muž pre ženský úsmev :DD jasná vec, v podstate-máme matriarchát ♣ hehe PS: OST_Thomas Haardell-Blow your mind...keby ste si tú božskú melódiu chceli od niekiaľ stiahnuť ;-) ()

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Skandinávská kinematografie je naprosto originální, stejně jako tento krátkometrážní film s trefně se opakující hudbou, stále se usmívajícím klučíkem (stále přemýšlím, kolik mu je let a proč ten domácí úkol začal psát až od půlky prázdného sešitu...) a dalšími postavičkami a nečekanou, zato vtipnou pointou. (A taky nevim, jak se ta holka tak skvěle trefila s tou mašlí...) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama