Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antické báje, v niž bohové zasahují do života obyčejných smrtelníků, jsou plné dramatických osudů.

Příběh krásné a zručné tkadleny Arachné, který obstála v soutěži s bohyní Athénou a tím si vysloužila její pomstu, vypráví o nelehké cestě ke spravedlnosti. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh o smrtelnici konfrontované s Bohyní jsem nikdy neměla moc ráda. Pýcha předchází pád, skromnost nejkrásnější ozdobou ženy a tak dále a tak podobně. Ale! Arachné je zručná v řemesle, jehož patronkou je Athéna. Hrdost a pýcha jsou přirozenými vlastnostmí a je-li na co být pyšný, bylo by neuctivé k tomu, kdo nás obdařil talentem, upozaďovat se a být umrněným nýmandem. Pravda, nemusíme nutně svého patrona ztrapňovat. Na druhou stranu, moudrá Bohyně, co moudrá, nejmoudřejší, protože Bohyně moudrosti, by měla být výrazně velkorysejší, než jakou byla v tomto příběhu, a nad lidskou pýchu povznesená. Tady by se vznesla, leda by Helios svým plynem (helium je Heliův plyn, že jo?) naplnil balón a uvázal jí ho na zápěstí. A ač po nějaké době, smutné, že zjevně v řádech let, k rozumu přišla, místo aby napravila, co v malicherné uraženosti způsobila, do nápravy vlastních chyb tahala dalšího smrtelníka. Za šťastný konec, který od Mertlíka neznám, jsem ráda, ale celkově mě tady podání Bohů, kteří působí jako finalisté v soutěži o nejmstivějšího ješitu, vyloženě iritovalo. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"I Bohové někdy musejí napravovat své chyby, protože i oni někdy podlehnou lidským slabostem.." Formálně překvapivě poměrně zajímavé, leč zcela zásadně mimo antickou mísu.. ()

Reklama

martins 

všechny recenze uživatele

Dalších z televizních pohádek na řecké báje. Jana Brejchová jako krásná Athéna a Vendulka Křížová v roli Arachné, která byla potrestána za svoji pyšnost...aby nakonec dosáhla odpuštění a našla lásku. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi české pohádky, které čerpají námět ze starověkých bájí. Obávám se, že dnes už nebude nic tak precizního a jednoduchého jako tenkrát. I dnešní pohádky jsou jen nechutný hnus, který se nabubřele předvádí na Vánoce. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama