Reklama

Reklama

Nostradamus: 2012

(TV film)
  • Česko Konec světa podle Nostradama (více)
USA, 2009, 120 min

Scénář:

Larry Weitzman

Obsahy(1)

Život na naší planetě byl už 5x téměř vyhuben. Čeká nás v blízké budoucnosti podobná hrozba?
Michel de Nostre-Dame zvaný NOSTRADAMUS byl lékař, který proslul jako prorok. Přestože zemřel 2. července 1566, jeho proroctví se ukazují jako velice přesná. Tento dokumentární snímek se zabývá datem 21.12. 2012, kdy má nastat výjimečný astrologický jev a podle předpovědi má nastat konec světa. Existují vědecké či jakékoliv přesvědčivé důkazy, že se temná proroctví ukrytá do tajemných čtyřverší vyplní? (Fr)

(více)

Recenze (58)

Fr 

všechny recenze uživatele

Nastane zatmění slunce. Temnější a chmurnější než všechna zatmění od stvoření světa.… Klasický dokument z dílny TV History. Apokalyptické záběry řádění živlů, vypravěč a odborníci na různé starověké kultury. Vše souvisí se vším, proto tu jsou svobodní zednáři, mayská civilizace, kmen Hopi a samozřejmě egyptské pyramidy. Domněnky a hypotézy vysvětlující proroctví týkající se roku 2012. Souhlasím, že svět se žene do záhuby a příroda by mohla děsivě zaútočit (neděje se to již?). Jinak je vše na bázi – mohlo by… či znamená li… Jistě, příznivci astrologie, astronomie či záhad, tu můžou najít několik zajímavostí. Přesto je to zbytečně dlouhé, informace se opakují a některé nepřináší ani nic objevného. Když pomyslím, že nedokážeme předpovědět počasí a snažíme se dobrat data konce světa, bude asi lepší počkat do 12.11.2009. Třeba se dozvíme víc :-)). ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Každý má svoj názor, tak ako na rok 2012, tak aj na tento dokument. Nepatrím k tým čo veria v koniec sveta, ale ani k tým čo neveria. Ja patrím k tým čo sú pripravený a ak sa aj nič nestane, tak sa len pousmejem, vydýchnem si a život ide ďalej. Ale ak sa niečo naozaj chystá ... je lepšie byť pripravený, ako prekvapený...VIDENÉ 1x ()

Reklama

MDesign 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik konšpirácií, tajomna a objavovania pravdy som si Nostradama nemohol nechať ujsť. Dám vám však radu: neočakávajte od neho veľa, aby ste potom neboli sklamaný ako ja. Nostradamus: 2012 je dokument, ktorý prináša divákovi mnoho zaujímavostí, bohužiaľ ich vierohodnosť je ničená samotnými autormi tohto filmu. Neustále opakovanie tých istých informácií každých 5 minút musí liesť nejednému divákovi na nervy a "pozvaný hostia" celkový dojem len zhoršujú. Úplne neznámí, rádoby vedci nám namiesto skutočných dôkazov prinášajú len nespočet teorií, na ktorých sa rozumnejší divák musí smiať. Keby ste im dali kravu, mrkvu, Hondu a Londýn, z týchto štyroch indícií by dokázali vytvoriť kompletné nostradamove proroctvo o konci sveta. Aj napriek týmto ukazateľom podpriemerného dokumentu, dokáže Nostradamus: 2012 zaujať a to hlavne napínavým, takmer až hororovým nádychom. ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

Snůžka spekulativních teorií o zániku světa, které nelze potvrdit ani vyvrátit. Tímto způsobem může tvrdit kdokoliv cokoliv. Vzpomeňte si na jakoukoliv katastrofu a tady ji určitě najdete v souvislosti s Nostradamovým proroctvím. Faktická a informační hodnota tohoto dokumentu je pouze rovna rčení: Co by, kdyby ... ()

kelley odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle že je dokumentární film ? Já tento pojem chápu tak, že dokument je přímá reportáž z nějaké události nebo z přírody s ověřitelnými fakty a podobně, případně z nějakého probíhajícího experimetu a je podepřen měřitelnými a zdokumentovatelnými výsledky. Nic z toho jse zde nenašel. Jen jakési zmatené střídání zcela nesouvisejících záběrů na již proběhlé přírodní katastrofy bez jakéhokoliv komentáře (kdy a kde to bylo ? Zvýšil se významně počet katastrof za posledních pár let ?), na animace zvesmíru, na pyramidy, pak jakési prostřihy na knihu a její dekoraci s kolem od vozu na nějakou plastiku s podobným kolem od vozu neznámo kde... Autorství té knihy prý „mnozí přičítají Nostradamovi“. Kteří mnozí (jmenujte mi aspoň dva) ? A proč mu to přičítají ? A je tedy autor Nostradamos ? A co se v ní teda píše ? Až asi po dvaceti minutách se dozvídáme jakýs takýs fakt, že hladiny moří stoupají, ale nedozvíme se jak rychle a jaké jsou předpokládané následky dalšího stoupání... Déle jsem již toto pseudodílo sledovat nevydržel. Vzpomínky na budoucnost byly aspoň záživné a sem tam nějakou zajímavou otázku nastolily. Ale co je moc to je moc, tohle neobstojí ani jako sci-fi. Splachuji nemilosrdně do odpadu. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama