Reklama

Reklama

Vetřelci dávnověku - Série 1 (2009) (série)


Vzpomínky na budoucnost (S01E01)

(epizoda)
  • USA Chariots, Gods and Beyond

Recenze (4)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kloním se k myšlence, že nás v minulosti navštívili určité bytosti z kosmu a nebál bych se po pár litrech piva tvrdit dokonce i to, že nás zde zanechali a jsme jejich vědecký experiment, protože mi připadá, že mezi ostatní živočichy jednoduše evolučně nezapadáme. Dokument rozhodně předkládá zajímavé myšlenky a dotýká se zajímavých oblastí, které rozhodně podněcují divákovu mysl i hranice představivosti, což se mi moc líbí. O poznání méně se mi líbí kterak jednotliví doktoři prezentují své domněnky a přicházejí s teoriemi, že z patra vždy vymyslím několik jiných - podstatně pravděpodobnějších a bez použití magie. Když řeknu, že se ztotožňuji asi tak s 20 % prezentovaného materiálu, tak budu asi přehánět. Jeden vedle druhého jsou brutálně poznamenáni profesní slepostí a nahlíží na všechno pouze z jednoho úhlu pohledu a vymýšlí těžce fantasmagorické scénáře. [60 %] ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný úvod do jedného z najzaujímavejších seriálov súčastnosti. Celá epizóda je vlastne hrubí "náčrt" toho, čoho sa budú týkať nasledujúce časti. Kto stojí za obrovskými Obrazcami na planine Nazca? Ako bol postavený celý pyramidový komplex v Gíze? Čo znamenajú zvláštne sochy Moai na Veľkonočnom ostrove? Na tieto a ešte mnohé otázky sa snaží pilotný diel seriálu Ancient Aliens odpovedať. Na konci si síce treba urobiť vlastný názor, no určite to stojí za pozretie. ()

Bossi123 

všechny recenze uživatele

Zatím to vypadá na poměrně zajímavý seriál, ale podobných jsem již viděl mnoho, takže nic originálního. Třeba se to v ostatních dílech změní, ale v tuto chvíli s naprostou většinou věcí, které zde zazněly, nemohu souhlasit. Nejvíce mi asi vadilo tvrzení: "Cokoli bylo popsáno ve starém zákoně, Bůh to nebyl. Byli to nepochopení mimozemšťané z masa a kostí, které si naši předkové vyložili jako božské a nadpřirozené." S tím naprosto nemohu souhlasit. Sice chápu, že někdo nevěří v Boha, na to má každý právo, ale toto je druhý extrém, kdy se totálně všechno vysvětluje nějakými bytostmi z velmi vyspělé civilizace odněkud z dalekého vesmíru. To mi přijde šílené. Na to si ale musí udělat každý názor sám. ()

Reklama

Reklama