Reklama

Reklama

Pýcha národa

  • USA Nation's Pride
všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní / Válečný
USA, 2009, 6 min

Obsahy(1)

Fiktivní trailer k neexistujícímu filmu, uvedenému v Tarantinově Hanebných panchartech. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Hanebný pancharti jsou skvělým filmem a tento film ve filmu určitě stojí za zmínku a neměl by uniknout především fanouškům tohoto filmu. Pokud mám hodnotit jen tento kraťas, tak musím říct, že to je dobrá práce, která přináší fajnovou akci i komické situce. A hlavně ta poslední slova jsou nám dobře známá a mají sílu, že? ()

kukentipla 

všechny recenze uživatele

O čem to je? Frederick Zoller se stal chloubou německého národa, výstavní skříní armády třetí říše. 4 dny dokázal sám vzdorovat americké přesile......Co já NATO? Eli Rothovi jdou trailery. Thanksgiving byl to nejlepší z Grindhausu a Nation's Pride pokračuje v nastolém standartu. Daniel Brühl jako německé válečné eso a hrdina s puškou v ruce nemá chybu. Palí jednu krutou hlášku za druhou, ani jedna nemine cíl. Jenom by mě zajímalo, kdo tento film produkovala a za koho se ve skutečnosti Tarantino považuje:-) ()

Reklama

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

Ne-recenze na ne-film Nation's Pride (Pýcha národa): Předpokládám, že většina z těch, co čte tuto recenzi, je obeznámena s filmem Inglourious Bastards, a tedy ví, že na Nation's Pride není dost dobře možné napsat recenzi – protože neexistuje. Držme se však samotného nápadu: Němec je za 2. světové války lapen ve věži uprostřed města a kolem něj se nachází 300 nepřátelských vojáků snažících se ho zajmout (možná zpočátku) anebo jednoduše odkrouhnout. Ten však postupně nalézá motivaci a vůli k životu a postupně je z počáteční beznaděje (možná po neúspěšném pokusu přes vojáky proniknout a utéct) odhodlán tohle přežít ať to stojí, co to stojí. Je to jen premisa, která by samozřejmě chtěla důkladněji promyslet, vylepšit, možná přidat pár postav, ..., ale už takto sama o sobě mě fascinuje a moc rád bych se podíval na film natočený podle ní. Chtěl bych tímto vzdát hold skvělému režisérovi (a samozřejmě i scénáristovi) Quentinu Tarantinovi, který si u mě tím, že tento ne-film skutečně nechal pro potřeby svého filmu natočit, zase stoupl o kus výš. Smekám. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavá ukázka fiktivního filmu nacistické filmové produkce o oslavě chrabrosti německého vojáka, který sám odolává přesile. A řady zpupných nepřátel řídnou, mrtvoly se kupí, vysřelené nábojnice se hromadí a chrabrý Němec odolává. I když za velkého přispění velké kulturněhistorické uvědomělosti Spojenců, kteří za žádnou cenu nechtěli zničit starobylou historickou stavební památku, sloužící k jejich likvidaci. ()

K.B.L. 

všechny recenze uživatele

Pýcha národa je velký film, který je natočen Aloisem von Eichbergem pro Josepha Goebbelse a německý filmový průmysl. Při jeho natáčení myslel na film budoucnosti - nacistický propagandistický film. Jediný opravdový film. Natočil dílo, které doopravdy zachycuje sílu Německa. Pýcha národa je něco opravdu speciálního, protože to vlastně není film. Je to něco … je to prohlášení. Je o pýše, je o válce. Je o boji za svůj cíl. Je to jako boj Davida s Goliášem. Máte neporazitelného nepřítele, ale také mladého muže, který bojuje za své ideály. Byl to velmi nákladný film. Byl drahý, padl na něj celý roční rozpočet UFA, což je ale v pořádku, protože se jedná o mistrovské dílo. Režisér byl velmi mladý, ambiciózní a také velmi dobrý, protože udělal vše, co po něm Goebbles chtěl. Pro Eichberga to byl jeho nejvýznamnější film. Je vzrušující, nabízí napětí a drama. Akční scény jsou skvělé. Promlouvá vám do duše. A ten mladý herec, Frederick Zoller, je učiněný krasavec. Je tak přesvědčivý. Hloubka a cit, které číší z jeho výkonu, jsou prostě úchvatné. Hitler ten film velmi podporoval. Dokonce poskytl citát na plakát, což filmu opravdu pomohlo při propagaci. Něco jako „Na Pýchu národa budete pyšní.“ ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama