foto

Bo Svenson

  • nar. 13.2.1941 (76 let)
    Göteborg, Göteborgs och Bohus län, Švédsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Bo Svenson je americký herec narozen ve Švédsku a proslavil se především filmy ze 70. a 80. let. Bo se narodil jako syn známé švédské zpěvačky Loly Iris Violy a Birgera Ragnar Svensona, který dělal bodyguarda švédskému králi. V roce 1958 rodina emigrovala do Spojených států, kde mladý Bo později loužil u námořnictva. V roce 1965 si udělal na vysoké škole PHD v metafyzice.

Na začátku 70. let dostal roli šerifa Buforda Pussera ve filmu WALKING TALL a roli si zopakoval v méně oblíbených televizních sequelech v 80. letech. Díky nim se však na chvíli stal nejlépe placeným televizním hercem. V jednom z dalších seriálů nazvaném MAGNUM hrál sadistického sovětského důstojníka Ivana. V roce 2009 ho znovu zviditelnil film Quentina Tarantina - HANEBNÝ PANCHARTI.

Pradlík

Herecká filmografie

Filmy

2015 Kanadské dobrodružství
2014 Jersey Justice
Pride of Lions
2013 Temný let (TV film)
2012 Arne Dahl: Zlá krev (TV film)
Der Kommissar und das Meer - Niemand hat Schuld (TV film)
2010 Angry
Icarus
Sedmero dobrodružství Sindibáda
2009 Hanebný pancharti
Pýcha národa
2008 Chinaman's Chance
2006 Raising Jeffrey Dahmer
2004 Kill Bill 2
Legacy
Zločiny podle Mary Higgins Clark: Kde jsi, tati (TV film)
2001 Outlaw
1999 Crackerjack 3
1998 Solitude Point
1997 Nebezpečná rychlost 2: Zásah
Zavražděna, ale... její srdce žije dál (TV film)
1996 Cheyenne
1995 Ocelové peklo
Private Obsession
1994 Savage Land
1991 Critical Action
Steele's Law
Tři dny života (TV film)
1990 Running hero
Tides of War
1989 Beyond the Door III
Curse II: The Bite
The Kill Reflex
1988 Andy Colby's Incredible Adventure
Bílý fantom
Delta Force Commando
Zvířecí zuřivost
1987 Double Target
Maniac Killer
Movie in Action
Sporca insegna del coraggio, La
Temný vesmír
Thunder II
Tucet špinavců III: Smrtelná mise (TV film)
1986 Bojové nasazení
Delta Force
Nebezpečné území
1985 Cane arrabbiato
Wizards of the Lost Kingdom
1984 Impatto mortale
Jealousy (TV film)
1983 Thunder
1982 Night Warning
1980 Fukkatsu no hi
Spirit of Adventure: Night Flight, The (TV film)
Sverige åt svenskarna
1979 Gold of the Amazon Women (TV film)
North Dallas Forty
Portrét opravdového muže
1977 Figlio dello sceicco, Il
Final Chapter: Walking Tall
Snowbeast (TV film)
Ten prokletý obrněný vlak
1976 Jediná šance
Special Delivery
1975 Target Risk (TV film)
Velký Waldo Pepper
Walking Tall Part II
1973 Frankenstein (TV film)
Maurie
You'll Never See Me Again (TV film)
1972 Bravos, The (TV film)
1971 Hitched (TV film)

TV seriály

2004 Proof of the Man (TV seriál)
2002 JAG (TV seriál)
Nepřítel pod hladinou (S07E24)
Obrana cti (S07E22)
1994 Tre kronor (TV seriál)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)
1981 Walking Tall (TV seriál)
1980 Magnum (TV seriál)
1968 Here Come the Brides (TV seriál)
The Mod Squad (TV seriál)

TV pořady

1978 Battle of the Network Stars IV (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2004 Legacy
2001 Outlaw
1998 He's Not Heavy

TV seriály

1993 Kung Fu: Legenda pokračuje (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace