Reklama

Reklama

Yellowstonský národní park

(seriál)
Velká Británie / USA / Rakousko, 2009, 2 h 35 min (Minutáž: 51–52 min)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Ztracený svět s krajinou plnou zázraků, v níž vládnou led, oheň a sirné páry. V zimě roku 1807 se jeden osamělý lovec kožešin vydal hluboko do nitra Skalnatých hor. Někde u pramenů řeky Yellowstone před sebou spatřil ztracený svět. Krajinu plnou zázraků, v níž vládnou led, oheň i sirné páry. Krajinu plnou extrémů, s nimiž se musí vypořádat každý živočišný druh, který chce v těchto končinách přežít. Dodnes je to jedna z oblastí na naší planetě, kde najdeme neporušenou a vzácnou přírodu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Máte rádi zvířátka? Máte rádi stromečky? Máte rádi vodičku? Máte rádi kamínky? Prostě - máte rádi kýčovitě hezké obrázky? Pak není důvod váhat, třídílný dokument BBC o NP Yellowstone vás nemůže zklamat. Profesinální kamera, profesionální komentář a hezká hudba, gradující ve správných okamžicích. První díl člověka uvrhne do kruté zimy, obrazově je nejchudší, ovšem nejdramatičtější a nejzajímavější (5*). Následující jarní období opakuje některé informace a nabízí především roztomilá mláďátka, idylku (4*). Léto a podzim je nejbarevnější, opět se opakují informace (zííív), sledujeme sexuální choutky zvířátek, jejich migrační trasy, přípravy na zimu - dozvíme se třeba, že svině medvědi kradou veverkám papu a kdejaký pták má paměť podstatně lepší než člověk. Pořád je to hezké, pořád to baví, ale...(4*). Sečteno a podtrženo: pěkný dokument, ovšem nezanechal mě ve stavu těžké fascinace. 85% ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Standardně vysoká kvalita dokumentů BBC Vás ani zde nezklame. Tento 3dílný dokument sice nedosahuje top kvality mega dokumentů (co se týče natočených rarit - živočichů, přírodních jevů apod. a té prestiže stejně jako nákladů na vznik) jako Planet Earth (2006) a Life (2009) či Frozen Planet (2011), ale i tak má co nabídnout a dobře se na něj kouká. Člověk zde neuslyší či neuvidí zbytečnosti, které se toliko vyskytují v amerických přírodopisných dokumentech, a které evropského diváka vůbec nezajímají. Tři epizody s názvy "Winter", "Summer", "Autumn" v podstatě popisují klimatické změny v Yellowstoneském národním parku a jejich vliv na místní živočichy. Verdikt: 4* a 85 %. ()

Reklama

vander19 

všechny recenze uživatele

BBC opäť raz potvrdilo, že čo sa týka dokumentov nemajú zrejme vo svete konkurenciu. Tento krát nás britská televízia vzala do Yellowstonu, kde mapuje tri ročné obdobia. Keďže takmer sa tu nenachádza jar ako ju poznáme. Bližšie sa predstavia ZIMA, LETO a JESEŇ. Ide o mimoriadne krásne zábery takmer nedoknutej prírody, kde vlastne ľudská činnosť zasahuje čo najmenej. Príroda si ide svojou cestou a je to aj vidieť. Stretneme sa s ťažkou cestou jeleňou, na ktoré číhajú vlky, veľké stáda bizónov, medvede, ale mnohé druhy rastlín a vtáctva, ktoré sa dokázali prispôsobiť tejto lokalite. Fakt veľmi pekný dokument. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Naprostý prim zde hraje kamera a nutno říct, že nabízené záběry jsou velmi líbivé. Vlastně tomu není moc co vytknout. První díl - Yellowstone v zimě - je dobrou volbou, poněvadž je z těch tří nejlepší. Zbylá roční období už nejsou tak informačně bohatá ani okouzlující, jako právě ta zima. Brodění bizonů vysokým sněhem je moment, který se mi do paměti zaryl asi nejvíce.. =) ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Ne dokonalý, ale velmi kvalitní dokument o jednom z nejkrásnějších, ale také nejkrutějších míst na Zemi. Bylo mi líto jelena, kterého naháněla smečka vlků, vyder, kterým ukradl potravu kojot nebo bizonů, kteří chroustali nevýživnou trávu v padesátistupňových mrazech. Nejvíce mě pobavila liška, jak hezky našlapovala po sněhu a pak se vrhla střemhlav po kořisti. Je to drsný a krutý život v Yellowstonu, ale tak to má být. Nejlepší je, jak tam není ani stopa po lidské megalomanii. A doufejme, že to tak zůstane. 80% ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama