Reklama

Reklama

Itaewon salinsageon

  • Jižní Korea 이태원 살인사건 (více)

Obsahy(1)

V roce 1997 se v Soulu v restauraci s hamburgery na pánských záchodech našlo tělo brutálně zavražděného studenta. Jsou jen dva podezřelí - dva kamarádi - a na obzoru dlouhý obtížný proces o rozhodování, který z nich to udělal. Příběh je na základě skutečné události. (balone)

Zajímavosti (2)

  • Aby o případ itaewonské vraždy neopadl veřejný zájem, byl film Itaewon salinsageon pravidelně promítán v korejské televizi. V důsledku toho byl případ  znovu otevřen. Podle všeho byly nalezeny nové důkazy DNA, které měly údajně ukázat, že vrahem byl první podezřelý – americký občan Arthur Patterson. A tak v roce 2011 proběhl v Kalifornii soud týkající se převezení Pettersona do Jižní Koree. Američan byl jihokorejské vládě vydán v září 2015 a po několik dalších měsíců byl podrobován výslechům a testům, během nichž však opakovaně tvrdil, že je nevinen. 28. ledna 2016 byl Patterson shledán vinným z vraždy a odsouzen na 20 let odnětí svobody. 1. února 2016 se však Patterson odvolal, a tak případ zůstává i nadále otevřen. (EMIA)
  • Snímek je podložen skutečnou událostí, která se odehrála 3. 4. 1997 v oblasti městského obvodu Itaewon, nacházejícím se v samotném středu jihokorejské metropole, Soulu. Na pánské toaletě v restauračním podniku Burger King byl zavražděn korejský student střední školy Jung-pil Jo, když byl devětkrát zasažen nožem do oblasti krku a hrudníku. Tehdejší vyšetřovatelé podezřívali dvě osoby. Tím prvním byl Arthur Patterson, syn vlivného amerického vojenského představitele, zatímco tím druhým byl Edward Lee, korejsko-americký občan, žijící v Soulu. A stejně jako ve filmovém přednesu, stalo se i ve skutečnosti, že pravý pachatel nebyl nikdy usvědčen. Oba podezřelí byli Nejvyšším soudem pro nedostatek přímých důkazů shledáni nevinnými. (Conspi)

Reklama

Reklama