Reklama

Reklama

Zcela nový život

(festivalový název)
  • Jižní Korea Yeohaengja (více)

Obsahy(1)

Devítileté děvčátko Jinhee žije se svým tatínkem a má ho velmi rádo. Otec se ale znovu ožení a pro Jinhee najednou v jeho životě není místo. Vezme proto dceru na "výlet" do sirotčince a tam ji bez jakéhokoli vysvětlení zanechá. Dívka stále věří, že se pro ni otec vrátí, a tak si v novém domově těžko zvyká. Postupem času ale pochopí, že zůstala sama. Jedinou cestou k životu v opravdové rodině je pro ni nyní možnost adopce. (Estrellita)

(více)

Recenze (12)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak obyčajne civilne pojatý film o smutnej téme detí v detskom domove, ktorý sledujeme z pohľadu jedného malého dievčaťa, ktoré dal do domova jej otec. Vďaka tomu jak to bolo obyčajne natočené bez snahy o citové vydieranie, tak ma to dosť nudilo. Nie je tu žiadna pamätná scéna, ktorá by ma emocionálne dostala. Proste nič. Ako vždy roztomilá Sae-ron Kim to už v mojich očiach nezachránilo na to, aby som mal chuť to vidieť znova. 5/10. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Takhle výborně a citlivě natočený film jsem opravdu hodně dlouho neviděla. Už jen ten začátek, kdy nejde pořádně vidět do obličeje otci, a pak jediný pohled. Myslím, že nějak takhle by to mohlo zůstat i v paměti opuštěného dítěte. Při sledování, jak se malá nevinná Jin Hee vyrovnává se zradou od nejbližšího člověka, mě bolelo u srdce. Celý příběh je natočen z pohledu dítěte, takže je tam spousta scén, které zůstanou nevysvětleny. Ale ani to mi nevadilo. Občas nechápu, jak můžou někteří dětští herci zahrát tak přesvědčivě svoji roli. A z malé Sae Ron jsem měla chvilkami až husinu. Jen by mě zajímalo, co se jí při hraní takových věcí honí hlavou... 5* ()

Reklama

zuzanara 

všechny recenze uživatele

Jak se bude cítit a chovat dítě, které někdo nechal opuštěné bez vysvětlení? Bude se snažit vše pochopit a bude tápat mezi novým životem a snahou vrátit se zpět do toho starého. Film je natočený opravdu dobře a pěkně. Nedočkáme se žádného přehnaného patosu a vyhrocených emotivních scén. Holčička se vlastně chová po celou dobu dospěle, ale malá herečka ji ztvárňuje tak dobře, že přímo cítíte, jaký žal a vztek je za těma očima. Čekala jsem výraznější pointu, ale to možná jen proto, že jsem z filmových klasik zvyklá, že po pomalém ději nastává boom. Rozhodně doporučuji alespoň na jedno shlédnutí. Tři hvězdy, protože film je "dobrý". ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

V úvodu se kamera důsledně vyhýbá tváři otce. V okamžiku, kdy zaveze svoji dceru do sirotčince, je pohled na něj - poprvé a naposledy. Jednoduché vyprávění. Ke konci jsem začal mít pocit, že pro film existuje jediný možný poslední záběr - a stalo se. Nepovažuji to za zlé. Naopak. Film je brilantní a velmi důsledný v tom, jak sleduje příběh optikou devítileté dívky. Vedlejší linie nejsou důležité. ■ Na konci filmu je jednoduchá scéna ... bez toho, abych spoileroval ... nikdy by mě nenapadlo, kolik se dá vyjádřit dechem. ■ Shlédnutí filmu mě popostrčilo napsat blog o dětských filmech: https://dennikn.sk/blog/neznama-kinematografie-detske-filmy/ ()

hunty 

všechny recenze uživatele

Režisérka vypráví podobný příběh, jaký potkal v dětství jí... Jinhee je opuštěná otcem v sirotčinci, ale pořád věří, že se pro ní jednou vrátí, pomalu poznává ostatní děti a zažívá se. Chtěl bych více do hloubky poznat postavy, vidět život v tom sirotčinci, pocitově mi to přišlo trochu uzavřené.. možná se v tom odráží vzpomínky režisérky, které asi byly plné otázek, ale celkově je to vyvedená záležitost s bezchybným výkonem malé Kim Sae Ron. Pěkně se vyvedl ten barevný tón, který vytvářel určitou smutnou atmosféru. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama