Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hannah (Tove Edfeldt) je osmnáctiletá veganka, žije sama, píše básně a jde tzv. proti proudu. Jednoho dne se seznámí s mužem, který se jí představí jako Jens (Thomas Mørk), učitel, který obdivuje její básně. Brzy poté ji začnou budit noční telefonáty od neznámého člověka a Hannah nabyde dojmu, že je někým sledována. Navíc zjistí, že Jens není Jens a už vůbec není učitel. Co je to vlastně za člověka? Proč na něj Hannah naráží všude, kam jde? A jakou roli v tom mají imigrant Edin (Adnan Zorlak) a skinhead Andreas (Joel Kinnaman)? (lee.loo)

(více)

Recenze (2)

murderbird 

všechny recenze uživatele

a different way of being young? jako aktivistická teenage agitka časem docela ztrácí na aktuálnosti, což naštěstí neplatí pro geniálně zkomponovaný soundrack (the knife). ()

whack 

všechny recenze uživatele

Vegánska aktivistka, imigrant, skinhead a jeden muž vydávajúci sa za učiteľa, scenár zaujímavý. Vo filme je zopár reflexií spoločnosti, záverečná pointa bola tiež primeraná, ale nejde rozhodne o nejaké filozofické dielo. Hodilo sa tam aj viac diskusií o právach zvierat a antiglobalizácii, hlavná hrdinka o tom stále rozprávala, ale aj tak sme sa nič o tom nedozvedeli. ()

Reklama

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Hudbu k filmu složila švédská electropop kapela The Knife. (lee.loo)
  • Film je natočen podle knihy švédského spisovatele Pera Nilssona, která nese název "Ett annat sätt att vara ung", což v překladu do angličtiny znamená "A Different Way of Being Young". Tak se jmenuje i seriál, který štáb ve filmu natáčí. (lee.loo)

Reklama

Reklama