Reklama

Reklama

Als ich tot war

  • Německá říše Wo ist mein Schatz?
všechny plakáty
Krátkometrážní
Německá říše, 1916, 35 min

Recenze (4)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Běžná lubičovská bžunda s otevřeným koncem, salvou smíchu na běžícím pásu a s poněkud nevybíravým humorem. Aneb jak přelstít maloměšťáky, matičky a služky a takto si sám prospět. Tři akty plné převleků, lstí a námluv. Restaurováno v roce 1995. ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

Manžel (Ernst Lubitsch) se po předstírané sebevraždě vloudí u manželky jako sluha, aby zahnal nového ctitele..., H.- Ernst Lubitsch (manžel); Julius Falkenstein (ctitel); Lanchen Voss (tchýně); Louise Schenrich (manželka Paula) ()

Reklama

Belsazar 

všechny recenze uživatele

Stylový a docela vtipný způsob, jak se zbavit tchyně. Režisér a herec v jedné postavě Ernst Lubitsch se uměl vážně ksichtit. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Drobná legrácka o potížích s tchyní je zábavná hlavně díky režisérovi v hlavní roli muže jménem Ernst Lubitsch. Připadalo mi, že kromě jiného si utahuje i ze stereotypů židovství. Někde jsem se dočetl, že snímek byl považován za ztracený, než se roku 1994 ve Slovinsku objevila dobře zachovaná kopie. ()

Zajímavosti (3)

  • Film byl považován až do 90. let 20. století za ztracený, kdy byla v Slovenska Kinoteka v Ljubljani objevena téměř úplná filmová kopie. (Gyorgy)
  • Film musel být promítán při premiéře 25. 2. 1916 pod méně choulostivým názvem Wo ist mein Schatz?. (Gyorgy)
  • Obnovená premiéra proběhla v Pordenone na festivalu němých filmů Le Giornate del Cinema Muto. (Gyorgy)

Reklama

Reklama