Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (1 019)

plakát

Nepřátelé (2017) 

Po delší době jsem se nad Verbalem několikrát s chutí zasmál. Kdyby nás tvůrci "Nepřátel" v tolika ohledech nevodili za nos, tři hvězdičky by byly plně zasloužené.

plakát

Geniální přítelkyně - Série 1 (2018) (série) 

Poválečná Neapol za peníze HBO, podle literárního díla vysoké tržní hodnoty. Kdo rád vyprávěcí klišé a stereotypy Itálie na jih od Říma, nabaští se tu dosyta: komplementární dvojice roztomilých děvčátek - citově rozvodnění Neapolitánci v mraveništi malebné nuzoty a špíny - synáčci z lepších rodin s úsměvy zkřivenými vědomím moci - nechápaví rodiče a vcítivá pančelka - opožděný první pohled na moře...   Jak děvčátka dospívají, chlapovlády neubývá, zato přibývá divácké nudy. Vzdal jsem to po šesté kapitole.

plakát

Zui Yu Fa (2007) 

Dokument exotický, sympaticky nejednoznačný a nadměrně dlouhý. Bylo mi těch šampiónů zákona na čínsko-severokorejské hranici spíš líto, než aby mě pohoršovali. Steven Seagal má jiné starosti a já koneckonců taky - zaplaťpánbůh za ně.

plakát

City Scene (2005) 

Postmoderní videohrátky: pouliční násilí, přirozené sklony psů a bůhvíco dalšího.

plakát

Bored Youth (2000) 

Co chce režisér říct, asi chápu; jak to říká, mi nic neříká.

plakát

Behemoth (2015) 

Dvě drobné výhrady: ani kumštovní hrátky s obrazem (po cestě nesené zrcadlo, akt v krajině, optické lomy...), ani vzletně básnivý komentář podle mě nezvyšují hodnotu díla; a co se týče jeho délky, míň je někdy víc.

plakát

Watermark (2013) 

Převážně mlčenlivý esej o našem soužití s vodou, společný projekt filmařky a fotografa, spoléhá na emocionální sílu nevšedních obrazů. Celek bohužel připomíná kouli uhnětenou z plastelíny různých barev - žádná mistrovská ruka mu nevtiskla to něco, čím se od běžných dokumentů odlišují třeba některá díla Herzoga nebo Geyrhaltera.

plakát

Petice (2009) 

Disent jinak než po našem. Prvotřídní dokument vzbuzuje mnoho otázek, o kterých by se leckterý Středoevropan mohl domnívat, že se ho netýkají.

plakát

Obvyklí podezřelí (1995) 

Že bych se při filmu nudil, nemůžu říct, ale když skončil, měl jsem pocity podobné těm, které líčí Morien. A stejně jako ona jsem si v dobrém vzpomněl na Nolanův "Dokonalý trik" (kromě jiného). Nadšení tuzemských i zahraničních hodnotitelů nechápu - já viděl složitě vyprávěnou nicotnost, lesklou hromádku nesmyslů. Neboli slovy Shakespeara, citovaného jistým americkým kritikem "Obvyklých podezřelých": "Pustý žvást idiota / je to, jen hluk a vřava, / a neznamená nic."

Ovládací panel