Reklama

Reklama

Ong Bak 3

  • angličtina Ong-bak 3: The Final Battle (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Legenda o Ong Bak 3 sa začína potom, čo Tien (Tony Jaa) stratil svoje bojové schopnosti a milovaného nevlastného otca na útese Garuda Wing počas nájazdu, ktorý viedol Jom Rachan (Saranyu Wonggrajang). Tien je privedený späť k životu s pomocou Pima (Primrata Dechudom) a Mhena (Petchai Wongkamlao) a dedinčanov z Kana Khon. Hlbokej meditácie sa naučil od Phra Bua (Nirutti Sirijanya). Po nej je Tien konečne schopný dosiahnuť 'Nathayut'. Svoje schopnosti otestuje v boji so strážcami kráľa v zlatom brnení (Supakorn 'Kijusuwan Tok'), s tajomnými zabijakmi v čiernom, a Bhuta Sangkhom (Dan Chupong). (pikto)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (121)

bartias 

všechny recenze uživatele

Třetí díl opět nemá nic společného s původním Ong Bakem a opět dokazuje megalomanské ambice Tonyho Jaa. Narozdíl od druhého pokračování je ale možná o něco lépe natočený. Nebo se jeho spolu režisérovi a hlavní hvězdě v jedné osobě minimálně podařilo přenést část své fascinace bojovým uměním, duchovními technikami, filozofií i přírodou do celkově zvláštní atmosféry. Poměrně neakční a podivně "duchovní" film zjevně ukrývá myšlenku. Ta je ovšem tak hluboká, že se prakticky nedá pochopit. Skákat a kopat ale Tony Jaa pořád dovede a když už dojde na jednu ze čtyř akčních scén, aspoň to vypadá dobře. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že Tony Jaa bude točit již pouze filmy, které se budou jmenovat Ong Bak, akorát se tématicky budou měnit. Příští Ong Bak bude romantická komedie s prvky mui thai vs tchýně :) Ale teď vážně! Ong bak 3 je stejně tragický jako druhý díl. Mám pocit, že místo toho, aby se to zlepšovalo, se to pořád jen zhoršuje. Jednotlivé scény na sebe moc nenavazují a jsou chaotické. A jelikož Tony Jaa zrovna nemá moc hereckého talentu, tak mu nechali říct asi 40 slov dohromady + nekonečné řvaní. Tohle funguje v Terminátorovi 1, ale tam je Arnold, u Tonyho ne. Tím pádem vůbec nemá žádné charisma, prostě nic, proč byste ho měli mít rádi. Takže jediné co zbývá, jsou bojové sekvence, jenže ty toho taky moc skvělého nepřinesly. Hodnocení: jedna utrápená hvězdička!!!! ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak hrozný, jak mi to bylo prezentovaný, ze začátku je malá vzpomínka, co se dělo a i celkem akce a hlavně děsný seřezaní Tonyho skoro až k smrti, pak se sice akce na dlouhou dobu odmlčí a děj se zaměřuje na uzdravení Tonyho Jaa s malým tréninkem, celý to je navíc zahalený trochu do mystiky a magie a tuhle část drží nad vodou hlavně povedená audiovizuální stránka, ostatně ta je povedená v celým filmu, ale následně se už konečně ke slovu dostane akce a je se rozhodně na co koukat, sice se to nedá srovnávat s časy Tonyho největší slávy a formy, ale choreografie povedená, kamera super, i tady perfektní audiovizuální forma a Tony stále umí. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Ong Bak a sestup do hlubin bezduchého ždímání. Chaotické, šílené, neestetické, spousta flashbacků, podivné vyprávění, bezduchá zápletka a bohužel i Tony Yaa se dostal k tomu, že se jeho choreografie v tomhle kousku opakuje k znudění (aneb vidět jeden "trik" okatě třikrát během 2 minut,a pak dále ještě v několika soubojích, to je choreografický a střihačský fail). Výplň mezi souboji je místy dost k uzoufání, a vlastně celkově, ač mám rád akční filmy, zejména ty s bojovým uměním, tak jsem u Ong Bak 3 trpěl. Tony, dej se do kupy a předveď nám zase něco tak skvělého, jak v době, kdy tvá hvězda zazářila jasně a divoce, zahalena mlhou míhajících se loktů a kolen. ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

Ne, Tony vícekrát už nic nenatáčej, to je taková kravina, najivně jsem čekal na slavný Ong Bak 3... ale proč?...Je vidět že Jaa si natáčel film sám pro sebe, film je celý trapně udělaný. Fighty jsou ve zpomalených záběrech což je absolutně trapné. A to, že byl v nějakém pralese, a tam dělal černou magii (čemuž dost věřím) se poznamenalo i na filmu, a to velice. Nemůžu si pomoci ale z filmu se mi líbil jeden jediný, asi 5 vteřinový záběr, kdy Tony Jaa vystupuje po schodech a hraje k tomu hudba. Ta černá magie ve filmu byla to dost, prostě humus. Film taky zaprd, scény bojů na které jsem se těšil absolutně na nic...no prostě souhlasím s Lateeefem, aby Tony už nenatáčel. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v chrámu Prasat Ta Moan v provincii Surin poblíž hranic z Kambodží. Ve stejnou dobu se však Thajsko opět dostalo do rozepře s Kambodží kvůli spornému chrámu Preah Vihear a spor zahrnoval právě i chrám Prasat Ta Moan. Štáb byl proto nucen během natáčení toto místo opustit. (Raztubyl)
  • Po tomto neúspěchu Tony Jaa oznámil, že končí s filmovou kariérou a 29. května 2010 projel na hřbetu slona bránou buddhistického chrámu v Surinu. Tam si nechal oholit hlavu, složil přísahu a přijal jméno Kitiposano, což znamená "elegantní celebrita". Tím se oficiálně stal budhistickým mnichem, nikdo však nevěděl na jak dlouho, neboť takovéto konání je v Thajsku poměrně běžné a sám Tony Jaa se do chrámu uchyluje poměrně často. Začátkem ledna 2011 se však potvrdilo, že již není mnichem. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama