Reklama

Reklama

Simonova kočka

(seriál)
  • Velká Británie Simon's Cat
Velká Británie, (2008–2023), 4 h 43 min (Minutáž: 1–10 min)

Epizody(125)

Seriál "Simonova kočka" vykresluje a zveličuje legrační vztah mezi mužem a jeho kočkou. Každodenní eskapády tohoto rozkošného domácího mazlíčka, který se neustále domáhá dalšího jídla, a jeho podrážděného, ale zbožňujícího majitele, ožívají v okouzlujícím a velice vtipném animovaném seriálu z dílny Simona Tofielda. (HBO Europe)

Recenze (107)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Absolutně výborný web seriál, který pobaví nejen majitele koček. U každého dílu se opravdu dobře pobavím. Co mě ale hodně mrzí a díky čemu hodnotím seriál "jen" čtyřma hvězdičkama, je to, že kočky mají až přehnaně moc lidských vlastností a schopností. Kdyby Simon kreslil převážně reálné situace, které jsou mimochodem fakt naprosto přesné, a občas tam zasunul nějaký ten "lidský prvek" (Třeba ukazování na pusu mě vždycky dobře pobaví), určitě bych hodnotila plným počtem. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Paráda. Nejlepší je zatím díl Double Trouble. A nedá mi to, musím zde uvést dva anonymní citáty, které jsem si před časem opsal z jinak nepříliš zajímavé knihy, jejíž název jsem zapomněl: 1) "Kočka je vždycky na špatné straně dveří," 2) "Psi mají majitele. Kočky mají služebnictvo." V kontextu tohoto seriálu to sedí absolutně dokonale. ()

Reklama

mysiouxsie 

všechny recenze uživatele

Simonovy kočičí minifilmy jsou jednoduše perfektní. Genialitu těchto snímků může skutečně ocenit jedině člověk, který s kočkou někdy dlouhodobě sdílel svůj prostor. Každá animovaná sekunda zde je totiž absolutní pravda a pod to se i podepíšu:D Takhle věrně dokáže zachytit realitu opravdu velice vnímavý a empatický výtvarník. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Příběhy s majitelem jsou s nadsázkou pravdivé, a proto výborné a velmi vtipné. Je vidět, že Tofield čerpá z vlastních zkušeností. Ale ty epizody, kde se kočka setká s jiným zvířetem, už zdaleka tolik vtipné nejsou a i když taky možná čerpají z reálu, na mě působily nudně nebo jednotvárně. Nebo obojí. ()

Igy007 

všechny recenze uživatele

Pro mě drsný kulťák. Dravá šelma-krutý pán versus člověk-týraný sluha. Jsem moc ráda, že Simon našel před lety odvahu toto téma otevřít. Všude totiž vidíme různé organizace na ochranu koček, ale nás - nedoceněných oddaných otvíráků, čističů, česačů, hladičů a vyhřívaných pohovek se nezastane nikdo. V Simon's cat je utrpení kočičího sluhy vykresleno skvěle, jako ze života. Kdybych budu bývala plánovala se sem ještě vrátit, bývala bych budu chtěla v dalším životě být v jedna z mých koček. Nebo Simonových. Musím končit, přicházejí moji páni. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Poslední seriál, který odvysílala česká verze placené stanice Megamax. (Vitox)

Reklama

Reklama