Reklama

Reklama

Velký, větší, největší

(seriál)
  • USA Big, Bigger, Biggest (více)

Série(3) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Prozkoumejte s námi technické novinky, které pomohly různým druhům staveb od velké k větší až k největší. (National Geographic)

Recenze (27)

Durdas 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokumentární seriál je prostě bomba! Zajímavá témata se zajímavými informacemi. Nejvíce se mě líbí počítačová animace, která je v tomto seriálu na velmi vysoké úrovni a i když je trochu zjednodušená, tak vůbec neurazí. Prostě velký palec nahoru. Je to opravdu zajímavý a skvělý dokumentární seriál! ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Hodně oceňuji způsob, jakým jsou i laikům v dané oblasti velmi názorně a srozumitelně vysvětleny základní principy a zákonitosti. Dokument rozhodně nenudí, je přehledně strukturován a divák se dozví celou řadu zajímavých informací i z minulosti. Např. vývoj přehradních nádrží a jejich neustálé zdokonalování je ukázáno na konkrétních případech z různých koutů světa. Co mi ale často na těchto dokumentech vadí, je umělé vytváření atmosféry dramatičnosti, kterého je dosahováno zejména podbízivou hudbou v kombinaci s patetickou formou komentáře, která nemá diváka nechat na pochybách, že právě sleduje nejdůležitější počin v dějinách lidstva. Když se k tomu přidá ještě neustálé opakování již stokrát řečené „zásadní“ informace, je katastrofa ne světě. Což ale není naštěstí úplně případ této série. Tvůrci se ještě docela drží tak nějak ve snesitelných mezích, i tak ale za tohle jednu hvězdu ubírám. ()

Reklama

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Docela solidní dokument. K dílu 2. Přehrada Tři soutěsky v ČLR. Velmi mne potěšilo (a poučilo), že zabrousili do technické prehistorie (osvětlení obrazárny páně Armstrongově). Netušil jsem, že teplo vznikající tuhnutím betonu je tak problematické. Poznámka k oficiálnímu textu distributora: „Pod její vahou se prohnula i zemská kůra“. Panečku, to musela být váha olbřímích rozměrů! Co teprve, kdyby na ní spočinula i ona přehrada včetně vody?! To by se zemská kůra snad i prolomila... Pro zmatené humanitně vzdělané či nevzdělané: váha je aparát, kterým se váží. Vážený předmět vykazuje hmotnost. Čili text, který by měl napsat absolvent sedmé třídy ZŠ, který ovšem zrovna nechyběl či neměl našlápnuto na novinařinu: „Pod její hmotností se prohnula i zemská kůra“, anebo elegantněji: „Jejíž hmotnost prohnula zemskou kůru“, je-li to ovšem pravda. :-) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na plno stavitelských, inženýrských, architektonických atd. logických samozřejmostí, které v daném odvětví nezainteresovaného zaujmou a poučí. Jen je pravda, že ke konci cyklu to už lehce ztrácí grády, protože nápadů na ta NEJvětší něco už ubývá a omýlá se již jednou řečené a vysvětlené. Ale vidět to stojí za to. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Dokumentární seriál z produkce Discovery Channel. Sice jsem viděl jen jeden díl, konkrétní GBTunnel, ale přesto si troufám říci, že se jedná o dokumentární cyklus mimořádné úrovně. Představit největší technická díla prostřednictvím vývoje metod jejich výstavby v průběhu století, technicky podrobně, avšak srozumitelně i pro laiky je výkon hodný obdivu. Uvidím jak dopadnou další díly, nyní je to čistých 90% ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama