Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zářivou hvězdou Hrdiny smutné postavy je Douglas Fairbanks, akční král němé éry, tentokrát v roli zženštilého světáka, pohybujícího se unuděně v kasinu v Monte Carlu, aby nakonec dokázal svou statečnost při vypátrání bandy pašeráků diamantů. (NFA)

Recenze (2)

Flego 

všechny recenze uživatele

Prelomová záležitosť v kariére Douglasa Fairbanksa, kde sa našiel v dobrodružných filmoch plných kaskadérskych výčinov a humoru. Príbeh nedosahuje vysokých kvalít, hoci si pomohol animovanou vsuvkou, čo bolo originálne. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Richard Marshall pochází z dlouhého rodu neotesaných pravověrných američanů, ovšem sám už dlouhá léta v Americe nebyl a stal se z něj zušlechtěný pravověrný evropan. Když se v přímořském Monte Carlu potká s krajany z daleké domoviny, nechá se jimi zlákat k návratu domů. Netuší ale, že se stal trnem v oku bídáckému překupníku s diamanty, který ho považujuje za tajného agenta, jenž je mu v patách. "The Mollycoddle" vznikl ve stejný rok jako  Fairbanksův slavný "The Mark of Zorro" a je tedy tak trochu neprávem skryt v jeho impozantní záři. Je to ale možná i proto, že "The Mollycoddle" svým způsobem pomalu uzavírá Dougovu ztřeštěnou komediální éru z let desátých. Zatímco romantický "Zorro" odstaroval Dougovu éru chvástavě dobrodružných velkofilmů let dvacátých, jež je z dnešního úhlu pohledu pochopitelně nepoměrně známější. Byla by přitom škoda ""The Mollycoddle"" přehlížet. V režii Victora Fleminga se totiž jedná o prvotřídní a štědře výpravnou dobovou zábavu. Vedle Douga filmu vévodí i charismatický Wallace Beery, v roli proradného Von Holkara. Zaujme i krátká animovaná (!) sekvence, jež přehledně osvětlí záporákův důmyslný zločinecký aparát. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama