Reklama

Reklama

Sintel: Příběh draka

(neoficiální název)
  • Nizozemsko Sintel
Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy
Nizozemsko, 2010, 14 min

Režie:

Colin Levy

Scénář:

Esther Wouda

Osamělá dívka jednoho dne při hledání jídla objeví zraněné dračí mládě. Začne se o něj starat a společně přežívají. Jednoho dne ale během hry dráčka napadne dospělý drak a odnese ho neznámo kam. Dívka se proto vydá na dlouhou a nebezpečnou pouť, aby svého draka zachránila... (tomeek)

Recenze (191)

Axerron 

všechny recenze uživatele

Naprosto brilantní kousek. Silný dojemný příběh podpořený krásnou animací, který by leckterá studia rozmázla na animovaný celovečerák, je zde umě shrnutý do ideální čtrthodinky a dopad nechává silnější než většina dvouhodinových blockbusterů. Spisovatelské umění povídky promítnuté do roviny filmové. Bravo! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dojemná pohádka,která fascinuje svým vizuálem,pokud vemete v potaz že na tom makala parta nadšenců s poloprofesionálním programem nadace Blender.Příběh je sice děsně předvídatelný a žádné šokující know-how vás nečeká,ale je to hezky napsané,neurážející,zábavné a dojemné....dokonalá pohádka dalo by se říct.70%. ()

Reklama

pmftsc 

všechny recenze uživatele

Trochu příliš na pocity a na tyto pocity trochu moc krátké ... Sice jsem nějaké ty pocity pociťoval, jenže současně mi na tom pár věcí nesedělo. Je to (asi vzhledem k podmínkám?) celkem dobře udělané a roztomilé, budiž, ale odmítám se tady rozplývat nad tím, jak je možné dostat tolik emocí na tak krátkou stopáž. (: "Jakých emocí", "jak") ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tato čtvrt hodinky trvající reklama na Blender dopadla na výbornou, protože se autorům podařilo filmu dát i zajímavý nápad a myšlenky s překvapujícím rozuzlením (ano přiznávám, fakt jsem takovýto závěr vůbec nečekal). Plusem je vynikající hudba - je vidět, že si pánové nechali na celkovým konceptu filmečku pěkně záležet. Celovečerní film by byl určitě plus, jen se obávám, zda by nebylo to důležité (co jsme viděli v kraťasu) doplněno až příliš velkou "vatou"... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako mnoho krátkometrážnych filmov si aj tento viem predstaviť aspoň v minisérií. Animácia nie je tá najkrajšia akú som videl, ale i tak je veľmi pekná. Hlavná postava je charizmatická, ale áno, videl som aj charizmatickejšie. Aj keď som starý cap, príbeh je veľmi dojímavý. Spoiler: Neviem či som pochopil že hlavná postava nosila zhruba 30 rokov rovnaké šaty. Predsa len ten posun času bol divný. Koniec spoileru. Draci sú vyobrazení kvalitne. Záverečná hudba je veľmi pekná, pustil som si ju 2x po sebe. Veľmi kvalitný holandský krátkometrážny fantasy film. Plný počet si nechám v zálohe pre ešte lepšie kraťasy. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Do češtiny byl tento snímek nadabován poloamatérskou skupinou Perla Group. (Arany)
  • V souvislosti s filmem vznikla i hra "Sintel The Game", oficiálně oznámena 12. května 2010 na Blenderartists.org. (Hem.m)
  • Název pochází z holandského slova "Sintel", které lze přeložit jako "žhavý". (Hem.m)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno