Reklama

Reklama

Sintel: Příběh draka

(neoficiální název)
  • Nizozemsko Sintel
Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy
Nizozemsko, 2010, 14 min

Režie:

Colin Levy

Scénář:

Esther Wouda

Osamělá dívka jednoho dne při hledání jídla objeví zraněné dračí mládě. Začne se o něj starat a společně přežívají. Jednoho dne ale během hry dráčka napadne dospělý drak a odnese ho neznámo kam. Dívka se proto vydá na dlouhou a nebezpečnou pouť, aby svého draka zachránila... (tomeek)

Recenze (191)

Axerron 

všechny recenze uživatele

Naprosto brilantní kousek. Silný dojemný příběh podpořený krásnou animací, který by leckterá studia rozmázla na animovaný celovečerák, je zde umě shrnutý do ideální čtrthodinky a dopad nechává silnější než většina dvouhodinových blockbusterů. Spisovatelské umění povídky promítnuté do roviny filmové. Bravo! ()

jaqubko 

všechny recenze uživatele

Prosím vás, každý, kto je ochotný venovať 10 minút animované filmu, skuknite to. Sintel dokázal povyprávať dej plnší než akákoveľvek pixarovka a zvláda to len pomocou vizuálnych prvkov. Takisto výborne funguje i mix klasických a moderných prvkov fantasy. Taktiež animácia je je oveľa príťažlivejšia než v moderných (ja ich nazývam "gombíkových") animákoch. Sintel je jednoducho dôkazom, že to ide i bez miliónových rozpočtov a neskutočne ukecaných postáv. ()

Reklama

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*DRÁČIKY A DRACI* Úžasná porcia fantázie majúca veľmi blízko k dokonalosti. Nádherná hudba, pôvabná animácia, veľký zmysel pre detail a krásne zábery, robia z tohto krátkometrážneho filmu nevídaný skvost, a preto mu je možné odpustiť aj mierne prostoduchú zápletku. Celovečerným animovaným filmom How to Train Your Dragon som bol nadšený, avšak ten bol primárne určený pre detské publikum. A niečo podobné, niečo serióznejšieho charakteru a na spôsob napríklad Sintelu, by som veľmi rád uvítal na plátnach kín. Verdikt v 1 vete: Film o netypickom priateľstve, jednom veľkom omyle a smutnom konci, dávajúcom nádej vnímať ho za určitých podmienok aj opačne. 23.11.2010 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tato čtvrt hodinky trvající reklama na Blender dopadla na výbornou, protože se autorům podařilo filmu dát i zajímavý nápad a myšlenky s překvapujícím rozuzlením (ano přiznávám, fakt jsem takovýto závěr vůbec nečekal). Plusem je vynikající hudba - je vidět, že si pánové nechali na celkovým konceptu filmečku pěkně záležet. Celovečerní film by byl určitě plus, jen se obávám, zda by nebylo to důležité (co jsme viděli v kraťasu) doplněno až příliš velkou "vatou"... ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Několik (snad) roků obětovat tomu, aby dívka našla svého dráčka, ale bohužel se sekne. A zjistí, že draka co zabila, nebyl ten, co unesl jejího dráčka.. Bohužel zjistí, že ten koho zabila je její bývalí malý dráček a bohužel si sama neuvědomila jak dlouho cestovala a jak zestárla. A nakonec to uzavírá ta krásná písnička. Jinak nádherná animace, vidět to ve 3D, tak bych byl potěšen asi ještě víc. Na mě možná i moc smutné. Asi si to ještě teď znovu shlídnu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Do češtiny byl tento snímek nadabován poloamatérskou skupinou Perla Group. (Arany)
  • V souvislosti s filmem vznikla i hra "Sintel The Game", oficiálně oznámena 12. května 2010 na Blenderartists.org. (Hem.m)
  • Snímek slouží k propagaci freewarového programu Blender, který se využívá k tvorbě 3D grafiky. Účelem bylo ukázat, že i s programem, který je zdarma ke stažení, lze tvořit hodnotné výstupy. (Bobik99)

Reklama

Reklama