Reklama

Reklama

The Broken Tower

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví příběh homosexuálního básníka Harta Crana, který se v roce 1932 rozhodl ve svých 32 letech, že spáchá sebevraždu.
Pohled na sny, na neomluvitelnou lásku mezi muži, na manio-depresivní syndromy počátku 20. století, na vzpurného, sebezničujícího, vizionářského básníka Hart Crana jeho raných let, které prožíval během pobytů u svého otce, bohatého obchodníka z Clevelandu a dále pak v New Yorku, na Kubě a v Paříži. (Wences)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen ve třech zemích na třiceti lokacích za patnáct dní. (Wences)
  • K natočení scény orálního sexu byl použit umělý penis. (Wences)
  • Skutečný Hart Crane spáchal sebevraždu v dubnu 1935 skokem z dopravní lodi námořnictva USA USS Orizaba. Na stejné lodi se shodou okolností do Mexika roku 1934 plavila i slavná Katharine Hepburn. (Wences)
  • Ve filmu se dočkáme sexuálních scén a jiných choulostivějších momentů. Nejde o první postavu homosexuálního básníka, kterou právě James Franco ztvárnil - první byl Allen Ginsberg ve filmu Kvílení (2010). Kromě toho byl herec v roce 2009 oceněn za ztvárnění dalšího homosexuála Scotta Smitha v Gus Van Santově filmu Milk (2008). (Wences)
  • „Nedokázal bych vám popsat ani polovinu jeho díla, neboť jí nerozumím," odpověděl Franco novinářům během filmového festivalu v Los Angeles. A to i přes to, že je milovníkem literatury. „Nicméně i tak mě jeho životní příběh hodně inspiroval. Zejména jeho duchovní "já" a motivace. Tolik se věnoval své práci i přes to, že to nikoho jiného nezajímalo," dodává Franco. (Wences)
  • Černobílý snímek "The Broken Tower" byl pojmenován po jedné z posledních Cranových publikací. Franco si v něm nejen zahrál hlavní roli, ale film také napsal, režíroval a produkoval. (Wences)

Reklama

Reklama