Reklama

Reklama

Scény z předměstí

(festivalový název)
  • USA Scenes from the Suburbs
Krátkometrážní / Drama / Hudební
USA, 2011, 29 min

Obsahy(1)

Nositelé Grammy za uplynulý rok, hvězdní montrealští Arcade Fire, se spojili s režisérem Spikem Jonzem (V kůži Johna Malkoviche, Adaptace), aby z motivů svého alba Suburbs (Předměstí) vytvořili středometrážní film. Snímek doplňuje výběr z nejlepších videí Spika Jonze (LCS Soundsystem, Fatboy Slim a další). (Ostrava Kamera Oko)

Recenze (16)

Gildor 

všechny recenze uživatele

Může to být sebepoetičtější a sebekouzelnější, ale pořád to bude jen postmoderní slepenec nesouvisejících scén. Ano, může to mít význam jeden, ale stejně tak druhý, třetí, či jakýkoliv jiný. Pokud je videoklip k Suburbs sestříhanou verzí tohohle filmu, který dává smysl o něco větší než videoklip, ukažte nám nesestříhanou verzi tohohle, možná pochopíme. Film sice má jakýsi emoční podtext ve stylu "když jsme byli mladí, bylo to cool a free", ale to nestačí; ani v kombinaci s Arcade Fire. Film bez scénáře zkrátka není film. 60% ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Arcade fire je v současnosti nejzásadnější alternativní kapela...velo opus The suburbs z roku 2011 je jejich prozatím nejvyrovnanější a nejexplozivnější počin, který byl pochopen jak kritiky tak na pultech obchodů poměrně velmi slušně prodáván... Spike opět splnil svou roli zaznamenávače podstatných generačních kapel, tak aby vystihl vizuálně poselství audio záznamu...Bravo Spiku ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Spike Jonze je rozhodně zajímavý režisér a tady vytvořil dobrý rámec pro hudbu skupiny Arcade Fire, kterou nijak neposlouchám. Popravdě, je to pro film naprosto jedno, jde spíše o to, jestli vás zaujme jako celek. To se v mém případě úplně nepodařilo, i když zde jsou náznaky toho, že by to mohlo být skvělé. ()

agáta04 

všechny recenze uživatele

Když se minulý rok objevilo video k The Suburbs od Arcade Fire (byl to vlastně trailer k tomuhle filmu), moc jsem ho nepochopila a doufala jsem, že až se podívám na celý krátký film Scenes from the Suburbs, budu mít jasnější představu. V tomto ohledu mě Spike Jonze trochu zklamal, protože divák si toho musí hodně domyslet, ale nakonec to není vůbec špatně. Konečně vím, jak si Arcade Fire představují Suburban War. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Tento komentář je pro Emma53 :-)) - To, co mě na tomto krátkém filmečku zaujalo především, jsou ty mrazivé přechody mezi bezstarostnými rozhovory a dováděním teenagerů a náhlým zjevením se násilí a ozbrojenců v ulicích, to vše samozřejmě umocněné atmosférickou hudbou Arcade Fire. Souhlasím, že je to zajímavý počin, který má svoji sílu, ačkoliv se nemohu zbavit dojmu, že k plnému docenění tohoto snímku by napomohlo, kdybych měla muziku této výborné kapely o dost víc naposlouchanou. Docela bych něco podobného uvítala u mých oblíbenců Elbow. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama