Reklama

Reklama

Who Killed Captain Alex?

  • angličtina Who Killed Captain Alex: Uganda's First Action Movie

Obsahy(1)

Příběh plný zvratů a emocí okořenění efekty, které ani v dnešní době nemají obdoby. Uganďani zkrátka ví, jak natočit pořádný biják u kterého nevydržíte v klidu sedět ani minutu, a u kterého nezůstane jedno oko suché. K tomu ještě legendární ‚‚VJ Emmie on da microphone‘‘ a máte nejlepší akční film, který kdy spatřil světlo světa. (Balt Cinema)

(více)

Recenze (61)

Anopheles89 

všechny recenze uživatele

Tohle je vážně těžké hodnotit. Je to tak nehorázně strašlivě amatérské a absolutně postrádající jakýchkoliv kvalit, že když to označím za naprostý a absolutní odpad, nikdo mi to nemůže vytknout. Každá jedna náležitost stojí za hovno - v tomto smyslu je zapotřebí obzvlášť vyzdvihnout storytelling a kreslený vrtulníček, stejně jako ostatní "triky". Na druhou stranu, hodně dlouho už jsem se u filmu takhle upřímně nepobavil. Geniální sračka! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sláva neochvejnej snaživosti ľudu Ugandského. Natočili niečo, čo rezonuje viac, ako nejaký hoc len 1 rok starý, 200 miliónový hollywoodsky blockbuster. Už dekádu sa o ňom v kruhoch zasvätených neustále hovorí a spomína sa, čo môže závidieť nejeden z v tých rokoch uvedených filmových titanov. Budete čumieť v dvoch výrazoch tváre. S úsmevom a pochechtávaním, alebo s vyčapeným výrazom s otvorenými ústami. ()

Reklama

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

To je dost, že to teprve vidím. A hned musím říct, že zklamání. Má to dobrých patnáct minut na začátku a na konci. Zbytek je nudná výplň. A nejhorší na tom je, že ten komentář byl na druhé zvukové stopě, takže jsem ho minul. Pak jsem to teda v rychlosti sjel, ale takto mi spousta dobrých hlášek unikla a znovu už fakt ne. Akorát přidám hvězdičku za snahu, protože na borce z chatrče je to mistrovské dílo. 3-* ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Mix Ramboviek, Buda Spencera/Terence Hilla, Eda Wooda a Godardovskej sebareflexivity. To je proste že WAUUUUU! Do šialenstva vybičované filmárske nadšenie. Takéto niečo ste v živote nevideli. Títo filmári neriešia opakovanie záberov pri natáčaní, majú tie najlacnejšie digitálne efekty, zbrane si lepia z rúr od vysavača a hrncov, náboje si strúhajú z dreva. V tomto filme je viac krvi, vystrelených nábojov a mŕtvol ako v Packinpahových filmoch. A úplne najväčšia pecka je ROZPRÁVAČ!!!! ktorý komentuje celý dej ako keby to bol váš pripitý kamoš v obývačke a popod celú stopáž filmu púšťa neuveriteľné hlody, imituje postavy vo filme a prekladá to svojím spontánnym huronským smiechom. THIS IS HOW WE HAVE FUN IN UGANDA!.........EVERYBODY IN UGANDA KNOWS KUNG-FU! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Takovouhle radost z filmu jako média jsem viděl naposled ve Scorseseho Hugovi, i když velmi jiného druhu. Rozhodně nejde o případ "tak špatný, až zábavný film", takový povýšenecký cynismus by mě u něj urážel. Jde o opravdu povedené, i když pro Evropana těžko uchopitelné dílko. Film oproštěný od jakéhokoliv standardu, který vznikl prý za 200 dolarů. Režisér nikdy nebyl v kině a DVD, na kterém se prodává, nemá menu, protože lidi v Ugandě většinou nemají k televizi ovladače, takže by ho nemohli spustit. Film má 68 minut, protože v něm není nic jiného než to nejlepší, není v něm ani vteřina navíc a každý záběr, který v něm je, vznikl s maximálním důrazem. Upřímnost a kouzlo, jaké se dají srovnat jen s nejranějšími filmy, s nimiž kapitána Alexe spojuje i brutálně bezelstný komentátor děje. Většina "béček" známých z Ameriky jsou nudné moneygrabbery, které parazitovaly na módě a trendech. Tohle je přesný opak, má to v sobě absolutní nasazení a zájem a všechno to je strašně nakažlivé. Je to prostě krásný film dokonce s několika zajímavými nápady v ději, který si nezaslouží být nebrán vážně. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • V barovej scéne sa miesto vína podávali zvyšky bielej farby zmiešané s vodou. (Lishiak)
  • V závere filmu boli použité zábery skutočných nepokojov v Kampale, hlavnom meste Ugandy. (Lishiak)

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Reklama

Reklama