Reklama

Reklama

Návrat Darny

(festivalový název)
  • Filipíny Darna! Ang pagbabalik (více)

Obsahy(1)

Superhrdinský snímek představuje nejpopulárnější filipínskou komiksovou hrdinku Darnu, která v sobě spojuje vizuální stylizaci Wonder Woman se schopnostmi Supermana. Ryzí „camp" nabízí sérii dobrodružných scén s efekty a bojovými scénami, které z dnešního pohledu působí zastarale, leč vtipně. (Letní filmová škola)

Recenze (3)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Ideální film pro výuku na filmových školách - všechno je tam špatně. Tak blbé, až je to dokonalé :D Smích léči! ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Z Wonder Woman sice Darna odkoukala vizáž a některé schopnosti, ale feministický náboj tedy nikoli. Většinu stopáže je hlavní hrdinka vyjukaná, dokonale bezradná a pasivní a z průserů ji tahá mnohem duchapřítomnější a akčnější chlapeček, kterému je asi šest let. Pominu-li docela efektní svícení, tak výrazně zaostává i formální stránka filmu - a to i v případě, že ji budu srovnávat nikoli s Hollywoodem, ale s žánrovými produkcemi jiných rozvojových zemí, v nichž je třeba s primitivními efekty, neohraným střihem a nechtěně groteskními akčními scénami počítat. Dvě hvězdičky dávám za Darninu sošnou figuru a pohupující se poprsí - jediné opravdu působivé atrakce, které tento snímek nabízí. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Darna - nejmizernější superhrdinka, jaká kdy spatřila světlo světa! Její moc je totiž závislá na jakémsi šutru, který Darna musí mít u sebe. A jelikož jí ho prakticky hned na začátku sebere ezoterická ježibaba, která chce za pomoci své stoleté matky, co vypadá jako E.T., zničit veškeré lidstvo (proč?!), sledujeme asi hodinu bezmocnou holku, která chodí jako po lobotomii ulicemi a vážné nebezpečí pro ni představuje i přejít silnici. Naštěstí je s ní její asi osmiletý bratr, který přepere zástupy ozbrojených vojáků a zachrání tak lidstvo. Pak Darna ale onen šutr spolkne (vlastně nakonec ani ne, ale to zřejmě v logice příběhu zas tak nevadí) a změní se v superhrdinku, takže se můžeme konečně dočkat trikových scén, proti kterým je Arabela hollywoodským blockbusterem. Jako akční film je to skutečně otřesné, ale pravdou je, že už jsem se dlouho u filmu takhle nepobavil... ()

Reklama

Reklama