Reklama

Reklama

Vsauce

(pořad)
Krátkometrážní / Publicistický
USA, 2010, 69x4-16 min

Obsahy(1)

Tento počin, za nímž stojí Michael Stevens, je vyzkoušený a praktikovaný způsob podávání důležitých informací z všemožných oborů od astrofyziky až po neurologii, který je nám dobře znám z dlouhých televizních zábavných pořadů. 
Vsauce je tvořen v tomto duchu, avšak oproti nim dokáže vše zpracovat do poloviny potřebného času, který je k tomu zapotřebí. (P. J. D.)

(více)

Recenze (19)

javak810i 

všechny recenze uživatele

Skvělý internetový "seriál" Michaela Stevense, který vždy dokáže zdánlivě jednoduché, mnohdy ale dosti zajímavé otázky o všem možném, rozebrat a vysvětlit tak, že jen s úžasem posloucháte a zaručeně vždy se dozvíte něco nového. Nápadité, vtipné, edukativní a dost často i filosoficky bohaté. Měl jsem možnost zhlédnout i pár Michaelových proslovů a prezentací a musím přiznat, že tomuhle člověku to vážně "pálí". Zasloužených 5*. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mám dost rád. Michael je sympaťák a cokoliv umí podat tak, že divák je zaujat a hltá každé slovo. Naučná hodnota videí je obrovská a dají se zužitkovat i v reálném životě, což je další velké plus seriálu jelikož se z většiny jedná o témata, nad kterými se málokdo zamyslí. Doporučuji všem všechny díly projet. ()

Reklama

lajkus 

všechny recenze uživatele

Mám neskutečnou chut strhnout ze sebe trenky a vrazit je moderátotovi do huby, pak vytáhnout pistoli nebo jiný předmět určený k zabíjení lidí a pošeptat mu do ouška : ,,Nikoho (tzn. mě) nezájímá tvoje dlouhoslové proslovy a nekonečné řečnické otázky, tvá videa jsou dlouhý a furt odbíháš od tématu, kdybych chtěl vědět něco o vědě tak si to najdu na netu nebo si přečtu knihu, v popisku videa máš jednoduchou otázku tak se na ni snaž odpovědět a nemarni můj čas od sledování porna nebo psaní rádobydlouhých a nesmyslných komentářů na čsfd.cz, udělej příště to video krátké a drž se tématu nebo příště nebudeš mít v puse jenom moje trenky... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslíme vedlejší projekty typu Vsauce2, Do online now guys apod., tak Vsauce patří spolu s Angry Video Game Nerdem a Equals Three mezi mé tři nejoblíbenější online show (prakticky jediné online show, které pravidelně sleduji). Michael Stevens je velice sympatický, inteligentní, zábavný a dokáže veřejnost vzdělat osvěžujícím a chytlavým způsobem. Pro případné hnidopichy je třeba uvést, že se jedná o pop-science, což s sebou nese i jistá negativa - ta jsou však omezena na minimum. Aby autor udržel diváckou pozornost, MUSÍ odbíhat od tématu, musí své "přednášky" prokládat někdy ne až tak souvisejícími zajímavostmi a musí uvádět trošku samoúčelná "wow" přirovnání (např. tato vteřina v čase je významná, protože někde se právě srazily asteroidy, blabla), odměnou však je, že ani 10-12 minutový díl nepůsobí jako nudná akademická přednáška, tempo dílu neupadá a informace se sypou jedna radost... Vsauce přináší vítané rozšíření obzorů zejména v oblasti fyziky, astronomie a antropologie a mě osobně odkáže vždy zlepšit náladu! 9/10 ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Hey Vsauce! Michael here! Aneb jak propojit vše se vším navzdory zdánlivě uzavřenému tématu. Tak s předcházejí větou nesouhlasím. :-) ___ Michael přichází se zajímavými tématy k zamýšlení s jasnými, ale i vzdálenějšími (ne na první pohled zřejmými) asociacemi. Na daném tématu intenzivně pracuje celý týden, tj. uzavřený, koncentrovaný a ničím jiným nerozptylovaný, jako kdyby se na poslední chvíli připravoval na zkouškou a danou problematiku ještě neviděl. Po sběru zdrojů a jejich vyhodnocení, vše natočí (vše 2x - 3x po částech) a sestřihá. Možná již má na to další lidi, ale začátky byly výlučně v jeho režii. A další týden či dekádu vše nanovo. ___ A vůbec mě překvapilo mě Michaelovo mládí. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Ke 25. listopadu 2013 měl hlavní kanál "Vsauce" 5 764 664 odběratelů a všechna videa celkem 501 544 521 zhlédnutí. (skrblik007)
  • V díle "Why Do We Feel Nostalgia?" se objevil dobře známý komik a moderátor James May, který je Michealův dobrým kamarádem. (P. J. D.)
  • V některých videích se objevil i herec a moderátor Adam Savage, známý téměř výhradně díky pořadu Bořiči mýtů (od r. 2003). Mimo jiné s Michaelem spolupracoval i na projektu Brain Candy. (Akrman)

Reklama

Reklama