foto

Adam Savage

  • nar. 15.7.1967 (51 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

Adam Savage Whitney sa narodil 15. júla 1967 v New Yorku. Detstvo strávil v Sleepy Hollow vo Westchester County, kde aj následne vyštudoval vysokú školu. Otec, Lee Whitney Savage bol maliar, známy filmár a animátor pre Discovery. Matka pracovala ako psychoterapeutka.

Adam sa snažil ísť v otcových šľapajách, a preto päť rokov navštevoval hereckú školu. Ako malý častokrát pomáhal svojmu otcovi pri práci, čo ho viac a viac posúvalo k dráhe herectva. Avšak po šiestich mesiacoch na Tisch School of the Arts odišiel zo školy a jeho kariére hrozil predčasný koniec.

Neskôr si našiel uplatnenie v odbore grafický dizajn a v animácii, čo mu dopomohlo k práci asistenta animácií a filmových trikov v San Franciscu. Okrem iného pracoval aj ako moderátor, tesár, inžinier a premietač. Taktiež pracoval na vývoji rôznych modelov pre filmy ako Star Wars - Klonovaní útočia, Matrix Reoladed alebo Vesmírny kovboji.

Postupne sa Adam prepracoval k svojej azda najznámejšej experimentálno-vedeckej relácii MythBusters, v ktorej spolu so svojím priateľom Jamiem Hynemanom skúša a snaží sa buď vyvrátiť alebo potvrdiť všeobecne známe mýty. Seriál vznikol v spolupráci so spoločnosťou Discovery a teší sa pravidelnej sledovanosti a obľube.

Adamova tvorba sa väčšinou sústreďuje na práve spomínaný seriál, ktorému sa mieni aj naďalej venovať. Pozorní fanúšikovia si ho mohli všimnúť v malej úlohe v známej Kriminálke Las Vegas. V budúcnosti spolu so svojím kolegom a kamarátom Jamiem Hynemanom plánuje zaujať miesto sudcu v pripravovanej show Unchained Reaction, ktorá by mala mať premiéru v marci 2012.

Adam Savage si zo svojho prvého manželstva odniesol dvoch synov, s ktorými žije so súčasnou manželkou Juliou od roku 2002. O Adamovi je známe, že na ľavom uchu nosí načúvacie zariadenie pre lepší sluch, kvôli vrodeným problémom.

Adrián "Greenpeacak" Berecz

Herecká filmografie

Filmy

2006 Darwinovy ceny
2001 Ever Since the World Ended

TV seriály

2014 Phineas & Ferb (TV seriál)
Star Wars (S04E41)
2012 Simpsonovi (TV seriál)
Fiesta s Lízou (S23E13)
2008 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Teorie všeho (S08E15)

Dokumentární

2019 Savage Builds (TV seriál)
2014 An Honest Liar
2011 iGenius: Jak Steve Jobs změnil svět
2010 Odpalování dýní 2010 (TV seriál)
2005 Beyond Tomorrow (TV seriál)
2004 Burly Man Chronicles, The

Host

TV pořady

2018 Mladí bořiči mýtů (TV pořad) - mod.
2016 Geeking Out (TV pořad)
2015 Souboje robotů (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2003 Bořiči mýtů (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace