Reklama

Reklama

Drogy a.s.

(seriál)
  • USA Drugs, Inc.
TV spot

VOD (1)

Série(8) / Epizody(81)

Obsahy(1)

V tomto seriálu Vám odhalíme příběhy a lidi, kteří stojí v řetězci zásobování nejznámějšími zakázanými drogami světa. Poznejte kolumbijské pěstitele koky, afghánské překupníky heroinu z řad Talibánu či kokainové dealery v Londýně. Podívejte se, jak se na Jamaice pěstuje marihuana nebo v Missouri vaří metamfetamin. A seznamte se s texaskými protidrogovými agenty. Zdokumentovali jsme životy, které se navždy změnily působením výroby, pašování, prodeje, užívání i stíhání kokainu, heroinu, metamfetaminu a marihuany. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (15)

Crack (2012) (S02E01) 

Jedna z nejnebezpecnejsich drog.V Americe zmitane drogovou epidemii jiz od prezidenta Raegana (45% veznu je zde za drogove prestupky) po setmeni by chtel dobrovolne zit snad jen blazen. ()

Halucinogeny (2012) (S02E04) 

Chtělo by to hlubší prokresleni postav. Jejich motivace, zázemí apod. V jednom dílů seriálu se dokonce objevila profesní hrdost dealerů drog, kteří zabíjí klienty. Investigativní žurnalistika je drahá a prospěšná. O léčivých psychoterapeutickych účincích ayahuasky píše Ralph Metzter v knize Zelená psychologie. Ovlivňuje centra pravdy v mozku, které se nelze vyhnout. Šaman léčí celé komunity, které se zbavují agrese. O léčbě strachu že smrti pomocí LSD jsem slyšel poprvé. ()

Ketamin (2012) (S02E05) 

První 27 letá slečna bere užívání drogy jako šamanský rituál očištění komunit od agresivity, kterému se věnuje ve své knížce zelená psychologie (Triton, 2011, mají jí v pražských knihovnách) psycholog Ralph Metzer. Druhý feťák Chris působí děsivě. Dosáhl zkratkou toho, o co se snaží kapitalismus. Každý by si měl přečíst 4 fáze braní drog. Ta čtvrtá končí utrpením a smrtí. ()

Kokainový Oakland (2014) (S05E02) 

Zajímavý dokument z ulice o epidemii drog v USA. Vydržet žít v tak děsivé zemi se zdá se dá jen sjetej. ()

Chaos v Memphisu (2014) (S05E05) 

Reportaz z typickeho americkeho mesta, kde nesmite mit v noci otevrene okno a po zapadu slunce se lze premistovat jen autem. "Kdyz nemate bouchacku,jste Lick. Nekdo, koho je snadne okrast. Kdyz nemate bouchacku, okradou vas na ulici o vsechno co mate", dozvite se. "Mesto Memphis je plny nenavisti. Je tu vrazedna sezona" rika drogovy dealer, ktery sam drogy nebere, protoze "nejdriv vam znici predni lakok v mozku,ktery zabranuje abyste treba vesli pred auto". ()

Riziková situace (2014) (S05E09) 

Pobavilo mě "na kocovinu zabírá morfium". Jinak samozrejmě drogová epidemie v této děsivé zemi k smíchu není. ()

Krokodýl (2014) (S06E01) 

Dokument se věnuje situaci v Severní Americe a v Gruzii, kde uživatele přechází na levného "krokodýla" a doziji se maximálně jednoho roku. Navíc jsou syntetický cítit a každý tak narkomana pozná. ()

Mardi Gras (2015) (S06E10) 

Drogovi dealeri prodavaji falesne drogy, za to se strileji, falesni agenti je kupuji. Bojuje se o pozici, kde prochazi co nejvice turistu. Je to klasicka sociologicka hra "veznovo dilema" kde cim vas druhy zna mene a tak hra konci, tim vice ho muzete podrazit. A pekny obrazek americke spolecnosti, ktera je ze sve podstaty nasilna. A rodinne zamerena- myslim rodiny gangu a mafii. Drogova epidemie v USA zacala za vlady Raegana a Amerika ma nejvic veznu na oocet obyvatel na svete. ()

Jarní prázdniny (2015) (S06E11) 

Na vysvětlenou "Molly" je původní název "Extáze". USA je nejzdegenerovanější země na světě a tento dokument do potvrzuje. ()

Nevhodné pro mládež (2015) (S07E03) 

Ústřední hrdinkou je mladá narkomana na kokainu. A prostitutka, která již devetkrat potratila. Dítě by po droze mělo stejně vrozené vady. Množství peněz, ktere utratí týdne za drogy je ohromující. Je již ve třetím stádiu brání drog, kdy droga již nepřináší libe pocity, ale umožňuje fungovat v normálu bez fyzických abstinenční priznaku. Své problémy pojmenovala trefně včetně si ectvi, ale nemá sílu na změnu.Škoda, že v Americe netočí casosberne dokumenty. ()

Feťáci za mřížemi (2015) (S07E05) 

Dokument o klickach vězňů, propasovat do věznice drogy či je vyrábět z léků. ()

Pittsburgský herák (2015) (S07E08) 

Dokumenty ze šílené země USA, kde dva miliony lidí sedí ve vězení  vždy pobaví a šokují. ()

Jízda v Silicon Valley (2015) (S07E10) 

"Chceš bílou holku? " říká dealer. Ty jsou už nedostatkove zboží, protože bělosky v Americe mají už dlouho porodnost 1,4 a k prostě reprodukci je třeba 2,2.Nyni už jsou menšina a brzo vyhnou zcela. Amerika proto vysává lidi ze všech kontinentu a ti části konci zklamání na drogách ()

Bostonské kouření trávy (2015) (S07E18) 

Tento dil byl prp me nejnudnejsi a nejpredvidatelnejsi z celeho serialu, protoze situace v USA je podobna s marihuanou i houbickama.Pobavili typicky tlusti americti policiste.250dolaru pokuta za koureni obycejne cigarety v parku je dalsi duvod, proc do teto kuriozni a fasisticke zeme nikdy nepojedu. ()

Pervitin z Bangkoku (2015) (S07E19) 

Díl našince potěší, protože pervitin je u nás nejznámější droga. V tomto výrobním a distribučním průmyslu pracuji lidé, kterým je jedno ze ničí rodiny a společnost, hlavně že vydělají dolary. ()

Reklama

Reklama