Reklama

Reklama

Jaromír Jágr

Obsahy(1)

Obsahuje výpovědi celé rodiny Jaromíra Jágra, slavných osobností českého hokeje i NHL, jako je Paul Coffey, Bryan Trottier, Ron Francis, Mario Lemieux, John LeClair, Petr Nedvěd, Dominik Hašek, Slavomír Lener a další. Na DVD samozřejmě uvidíte spoustu krásných gólů, které vstřelil Jaromír Jágr v době svého působení v klubu Pittsburgh Penguins v letech 1990-1997. V roce 1991 a 1992 s „Tučňáky“ vyhrál Stanley Cup a ve svých 19 letech se stal nejmladším hráčem v historii NHL, který vstřelil branku ve finálovém utkání Stanley Cup. V sezóně 1994/1995 vyhrál Jaromír Art Ross Trophy, udělované nejlepšímu hráči kanadského bodování. Od sezóny 1997/1998 do sezóny 2001/2002 se Jágrovi podařilo získat 4 Art RossTrophy v řadě za sebou. V roce 1999 obdržel Hart Memorial Trophy, již udělují novináři a funkcionáři NHL nejužitečnějšímu hráči soutěže, a Lester B. Pearson Award, která je udělována nejužitečnějšímu hráči volbou samotných hráčů NHL. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Medailon v té době velmi naivního Jardy Jágra, který je dnes spíše zajímavostí. On i Dominik Hašek nás proslavili ve světě zřejmě nejvíce. V 90. letech se tihle dva předháněli v tom, kdo je lepší. Dokument se ovšem zaměřuje na Jardu. Je to takové milé až nevinné. Kdyby tehdy Jarda tak tušil, že bude hrát i těsně před padesátkou :) Recept na dlouhověkost? Kliky a tisíce dřepů. 75% ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Hrozně amatérský dokument o jednom z nejen nejlepších českých hráčů v NHL ale vůbec jedním z nejlepších hráčů NHL. Určitě není pochyb o tom, co Jágr dokázal a taky má můj obdiv, dycky jsem mu fandil jako hokejistovi. Ale jako člověk mne nezajímal i když mi nikdy nevadil a uměl i mluvit i když kolikrát svým způsobem. Každopádně pro info o Jágrovi je to fajn, je to z jeho nejlepších let takže určitě je to fajn. Ale tyhle dokumenty jsou na jedno podívání, ale aspoň obsahují i fajn záběry ze zápasů, to je dycky plus a aspoň to není jen průměr. Ale pro ty komu hokej moc neříká je to buď dobrý seznámení a nebo vás to jen bude nudit. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dnes už by to pomalu chtělo natočit nový dokument, protože od doby, co vznikl tento počin, uplynulo dlouhých 20 let a, světe div se, Jaromír Jágr stále hraje hokej a od té doby toho ještě mnoho dokázal - individuální trofeje, zlato v Naganu, zlaté medaile na MS, bronz na MS i na ZOH, štace v Rusku, stávky v NHL a mnoho přestupů do jiných klubů. Některé výroky v tomto dokumentu dnes již působí docela komicky, např. když Jágr vykládá ve svých 25 letech, že ještě těch 10 let by rád hrál hokej (ano, je rok 2017 a stále je v nejlepší lize světa), Jiřího Hrdinu vytrejdovali z Calgary do Pittsburghu, aby tam začínajícímu Jardovi pomohl a v letošní sezóně Džegr nastupuje právě za Calgary. Ve Philadelphii na něj tehdy pískali při každém kontaktu s pukem, později za ně hrál a pískali na něj v Pittsburghu, průvodce pořadem klade řečnickou otázku "Jak dlouho ještě bude Jágr hrát?" (No, minimálně 20 let to bude, to už víme), atd. Už při samotném sledování Tintěrova dokumentu se člověku, jenž o zámořském hokeji něco ví, skoro tají dech, když vidí ta legendární a zvučná jména jako je Coffey, Francis, Lemieux, Richter, Hextall, LeClair, Vanbiesbrouck nebo Čechy Petra Nedvěda a Dominika Haška. Potěší také celá řada komentářů od zmíněných hvězd, rodinných příslušníků, jiných lidí od hokeje či fanoušků. Jágr byl a je fenomén, na naše poměry také stále bude a my, co jsme měli to štěstí, že jsme jeho éru zažili, můžeme být nesmírně vděční. Jak řekl na závěr Miloš Forman - Amadeus na ledě. Ty záběry z Jaromírových akcí berou dech i dnes a mít stále rychlé nohy, tak i ve svých 45 letech bude nyní v dresu Calgary válcovat sezónní statistiky a přivádět soupeře k šílenství. ()

DonQ 

všechny recenze uživatele

Viděno kdysi dávno na VHS. Nejvíc mi v paměti zůstaly tréninkové metody a přechod za Atlantik. Jako mínus vidím to, že dokument byl točen dost předčasně, v první třetině kariéry JJ. Takže žádné Nagano, MS 2010 a jiné zajímavé okamžiky, které přišly až po epoše u Tučňáků. Tady je paradoxně ještě v době kdy platil za fráju se žvejkačkou a ne za vyzrálou sportovní osobnost. Pevně věřím, že až se za takových deset let (psáno v roce 2015 :) ) hokejová kariéra JJ uzavře, bude materiál pro hodně výživný dokument - či snad celovečerák?Proto beru tenhle dokument z roku 97 spíš jako účelový byznys. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dokument z roku 1997 o Jardovi, jeho mládí a první štaci v Pittsburghu. Dnes už to není žádná sláva, ale v roce 97 to bylo zlato v podobě VHS. Internet neexistoval, v televizi NHL ukázali, jen když dal Jágr 5 a víc bodů, takže za pár jeho nejpovedenějších gólů se platilo opravdu zlatem. Karlos80: Děkuji!!! Kingik: Viděl jsi ten dokument vůbec, když máš na Jágra takový názor, navíc sem píšeš úplně z cesty? Ty máš velký komplex asi, zajdi si někam, nebo se z té Komety zblázníš (jako už stovky před Tebou). ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama