Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

O boxu vím to, že se jedná o sport, kde do sebe dva řežou jak smyslů zbavení a čekají, kdo z nich skončí na lopatkách nebo na vozíčku. O Kličkovi jsem věděl to, že se jedná o jednoho z nejlepších (možná i nejlepších) boxerů současnosti. Tento dokument mi trochu přiblížil jeho život, boxerské začátky a i to, že mimo ring se jedná o charismatického chlapíka, kterému nejde jen o to z někoho vymlátit duši. Kromě těchto informací se jedná o velice zdařilý a dobře natočený dokument, který není pouhým studijním materiálem ale zábavnou podívanou z atraktivního boxerského prostředí. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Na začátku dokumentu je zbožšťují a ukazují jen to nejehzčí na obou bratrech, ale postupně odkrývají tvrdý úděl boxera. Každodenní trénink a po celý rok. Nikdy nepolevit a jít až za hranice své bolesti. Kvalitně zdokumentovaný vývoj obou bratrů boxerů. Je to až zázrak, že jsou od jedné matky, dělí je od sebe 5 let, jsou si tak podobní a oba světoví boxeři. I když mají nadočnicové oblouky jako neandrtálci, byli mi sympatičtí. Nemůžete přece nenávidět někoho jen kvůli tomu, že mlátí lidi v ringu :-). Až tady vidíte jak je box nebezpečný a že i jedna rána může být smrtelná. ()

Reklama

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Toto je presne ten typ filmu, ktorý mi sedí - dozviem sa niečo o športe, ale aj o samtných športovcoch ako ľuďoch. Bratia Klitschkovci sú naozaj unikátni, pretože obaja sa stali majstrami vo svojej kategórii. Ešte včera som o nich nevedela dokopy nič a hľadela na nich ako na dvojmetrové nesympatické gorily, ktoré svojim úderom zanechavajú súperovi "pamiatku" do budúcnosti:) Dnes je to inak. Človek by akosi automaticky očakával, že boxer ďalej ako za ohradou ringu bojovať nebude. Ale oni sú majstri sveta, ktorí sa dostali z ťažkých podmienok, navyše sú vzdelaní, rozhľadení, vedia vystupovať a bojujú za demokraciu vo svojej rodnej vlasti. A v ringu nikdy nenastúpia proti sebe. To nie je málo. Je to veľmi chytľavo natočené a Klitschkovci majú aj prostredníctvom tohto dokumentu najlepšiu reklamu. A myslím, že si ju zaslúžia. Box ako šport (z rozumných dôvodov) neobľubujem, ale musím uznať, že títo chlapi sú makači a pre šport ako taký je len a len dobre, že sa stali šampiónmi. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Seriózně nudný (jako Kličkovci sami), zato objektivní dokument sester Kličkových - od jejich počátků na Ukrajině v Černobylu, přes analýzy jejich nejdůležitějších zápasů až do současnosti. Nejvíc pozornosti se samozřejmě věnuje památnému zápasu Vitaliho s Lennoxem Lewisem, kdy Lennox téměř rozpáral rukavicí Vitaliho levou půlku obličeje. Konečně jsme také mohli vidět a slyšet výpověď samotného doktora, který spravedlivě zápas ukončil ve prospěch Lewise, ačkoliv Vitali vedl u rozhodčích o 2 blbé body. Vitalimu hrozilo poškození tepen kolem oka a ránu mu lékař musel zašívat nadvakrát, nejdřív vnitřek 60 stehy a zvenku 120 stehy! Ještě někdo pochybuje, že šlo o neoprávněný ukončení zápasu? I kdyby fight pokračoval, Vitali by skončil buď s trvalými následky nebo na zemi, protože karta se stejně obrácela. Viz. Lewisův monstr zvedák na bradu Vitaliho v 6.kole. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Z dokumentu cítiť obdiv jeho tvorcu k tejto bratskej dvojici, pričom z môjho (boxérskym nadšením nepoznačeného) pohľadu boli obidvaja bratia jemne glorifikovaný. Hoci vzhľadom na to odkiaľ vyšli, čo prekonali a kde sú teraz, si nesporne zaslúžia rešpekt. V informačne a záberovo obsiahlom dokumente ma najviac bavili scény mimo boxérskeho ringu, ktoré prezradili veľa vecí aj medzi riadkami. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama