Reklama

Reklama

A co teď?

(festivalový název)
  • Francie Et maintenant on va où ? (více)
Trailer 2

V jednej zapadnutej libanonskej dedine spolu už od nepamäti žili vedľa seba kresťania so svojimi moslimskými susedmi. Výsledkom série nešťastných náhod a nedorozumení je však postupné narastanie napätia medzi susedmi. Ženy z dediny sú ochotné siahnuť aj po menej obvyklých metódach, len aby dokázali zabrániť vypuknutiu náboženského konfliktu. (STV)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (37)

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Snímek vykresluje poetický, místy ale děsivě skutečný portrét zapadlé vesničky ležící v zemi, kde se již řadu let občané vraždí pouze kvůli odlišnému vyznání. Autorka tragikomicky konfrontuje módní náboženskou segregaci s lidským rozměrem věci skrze optiku ubohých žen, které musí po skončení bojů své druhy pochovávat. Na pacifistickou strunu zahraje v okamžiku, kdy rozličným ženštinám dojde trpělivost, spolčí se s místními duchovními a typickými ženskými zbraněmi násilnosti ukončí. S trochou nadsázky Slunce, seno a granátomet. 9/10 [KVIFF 2015] ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Je to hezké a sympatické ale trochu naivní. Nemůžu si pomoct, tyhle filmy o náboženské tolerantnci mě vždycky zklamou. Film má prima ponaučení ale stejně nevěřím, ať je to vesnice nebo město, že by se muslimové takhle s křesťany kámošily a že by k tomu jen stačilo, aby si jejich ženský duply. Ale ty baby byli fajn, škoda, že to takhle nefunguje, svět by byl, kdybychom měly hlavní slovo my, lepší. :-) Konec se mi moc nelíbil. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Nadine Labaki je svět žen velmi blízký jak jsem měla možnost zaregistrovat už v jejím prvním celovečerním filmu Sukkar banat. Vždyť ženština je ve své podstatě jednoduchý jazyk, jen je škoda, že většina mužů se ho odmítá naučit a tak v jedné vsi v Libanonu nastane situace, která donutí ženy použít jiné prostředky pro dosažení svého záměru. I když pozadím tohoto filmu jsou tragické události, tak Nadine velmi citlivě, dojemně a hlavně vtipně s jistým nadhledem rozehrává příběh o velkém odhodlání žen předejít jakýmkoliv konfliktům a násilí. Je to krásný film s jasnou nosnou myšlenkou o nesmyslnosti náboženské nesnášenlivosti a já si myslím, že je to jeden z filmů, který stojí určitě za zhlédnutí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Musím sa prikloniť k názoru, že obyvatelia dediny v tomto sympatickom libanonskom filme sa púšťajú do konfliktov medzi sebou trochu neopodstatnene. Chvíľu sú najlepší priatelia a vzápätí stačí škaredý pohľad, alebo správa v televízii o konfliktoch medzi moslimami a kresťanmi a oheň je na streche. Tým myslím mužské osadenstvo. To ženské má samozrejme viac rozumu a menej chuti bojovať, ich snaha byť krkom hýbajúcim hlavami v krajine plnej konfliktov však nie je jednoduchá. Inak povedané filmu trochu chýba výraznejší konflikt, ktorý je nahradený symbiózou postavičiek ako v českých klasických komédiách a niekedy prepuká v takmer až muzikál bollywoodskeho razenia. 70%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

PŘÍBĚH POSTÍCÍCH SE LIDÍ A PŘÍBĚH MODLÍCÍCH SE LIDÍ. PŘÍBĚH O ROZDĚLENÉ VESNICI, OBKLOPENÉ MINAMI. PŘÍBĚH LIDÍ S RUKAMA OD KRVE, VE JMÉNU KŘÍŽE, NEBO PŮLMĚSÍCE. PŘÍBĚH O OSAMNĚLÉM MÍSTĚ, KTERÉ SI ZVOLILO MÍR ….. /// Kněz a šejk jako důkaz kosmopolitní vesnice. Jenže – v tomhle Bohem zapomenutým koutě světa, prostě i nešťastná náhoda může rozpoutat válečnej konflikt…. Sympaticky natočenej pohled na kulturu, kterou známe z těch drsnějších příběhů (الله أكبر - Alláh Akbar- poznámka překladatele) a vlastně taková tragikomedie, u který já nevím, jestli se smát, nebo (spíš) brečet. Asi by se fakt musel stát zázrak, aby se tihle ,,darebáci bez morálky“ uklidnili. Takže: můžou spolu žít muslimové a křesťané? Asi ano, jen je třeba ráznejch manželek! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, jestli by naši vesnici dokázal stmelit zájezd ukrajinských tanečnic. 2.) Za kravínem si stavěj sousedi mešitu. 3.) Thx za titule ,,Petr Watzke“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama