Reklama

Reklama

Hotel mezi dvěma světy

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Jejich těla jsou v rukách lékařů a oni sami v hotelu, který nemá vchod ani východ. Nikdo neví, jak se do Hotelu mezi dvěma světy dostal. Nikdo neví, kdy ho opustí a kam pak půjde. Tajuplný doktor S. na klíčové otázky hostů neodpovídá. A tak jim nezbývá než čekat, jak se vyvine jejich osud. Vrátí se zpátky na zem nebo pojedou hotelovým výtahem "tam nahoru"? V záhadném Hotelu mezi dvěma světy je možné vše. I zázrak. Mysteriózní komedie Erica-Emmanuela Schmitta (*1960) patřícího vedle J. Rezy k neúspěšnějším současným francouzským autorům se hraje po celé Evropě. V české premiéře ji v roce 2006 uvedlo liberecké Divadlo F. X. Šaldy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Aky 

všechny recenze uživatele

Výtečně napsaná a zrežírovaná hra Erica-Emmanuela Schmitta, která je přes občasné humorné vsuvky spíš vážnou meditací nad životem a smrtí než komedií, jak je inzerována. Tolik do hodiny a půl nahuštěných zajímavých, originálních a moudrých bonmotů se jen tak nevidí. Chvilku si člověk musí zvykat na neznámé herce, ale jde to rychle - jsou dobří. ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Eric-Emmanuel Schmitt je výborný dramatik, o čemž mě přesvědčil hned při mém první setkání s ním, a sice ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti, kde v současnosti mají v repertoáru jeho hru Oskar a růžová paní. Po zhlédnutí Hotelu mezi dvěma světy jsem se ve svém názoru ještě utvrdil. S minimálními nároky na kulisy Schmitt roztáčí záhadnou hru, která zpočátku nechává diváka, aby zapojil svou představivost, posléze aby o tom všem ještě dlouho přemýšlel. edit: Po druhém zhlédnutí zvedám na pět. ()

Reklama

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Tato hra patřila v libereckém Malém divadle mezi velmi úspěšné, často bylo téměř vyprodáno. Je to dáno jednak samotným příběhem a jménem současného francouzského autora Erica-Emmanuela Schmitta a samozřejmě i hereckými výkony. Stejně dokonalá byla i režie Kateřiny Duškové (dcera herce Divadla F. X. Šaldy Ladislava Duška) a scéna. Prostě dokonalé divadlo, celkem hodně emoční. O výborném provedení svědčí i zdejší hodnocení přes 80%. ()

embee 

všechny recenze uživatele

Skvělé představení a dokonce mi v hlavě uvízlo i pár hlášek, které opravdu stály za to: KDYŽ POSLOUCHÁM HUDBU, RÁDA POSLOUCHÁM I TO TICHO KOLEM NÍ, to je naprosto geniální.. nebo pravdivé KDYŽ ČLOVĚK NEVÍ JAK DÁL, TAK SI PŘEDSTAVUJE a krátké, ale výstižné NÁHODY DOKÁŽOU ZÁZRAKY. Pro mne opět příjemně strávená divadelní středa na ČT. ()

milaneg 

všechny recenze uživatele

Úžasný zážitek, který už bohužel nemají v Liberci v repertoáru. Z 'oficiálního textu distributora' jsem sice na chvilku nabyl dojem, že se jedná o divadelní verzi Ostrova (toho od Michaela Baye), protože "těla v rukách lékařů" jsem pochopil, že mají v tom hotelu s sebou-kóma mě nenapadlo. V překladu Michala Lázňovského a pod režijním vedením Kateřiny Duškové (se kterou je o přestávce krátký rozhovor) je to moje první a nezapomenutelné setkání s Ericem-Emmanuelem Schmittem. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama