Reklama

Reklama

Pohádka o princezně Žravěně

(studentský film)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Česko, 2009, 8 min

Obsahy(1)

Krátká pohádka o princezně, která neustále jedla a jedla, až dostala jméno Žravěna. Měla takový hlad, že snědla cokoliv, co se jí dostalo do rukou. Z tohoto důvodu byla obětovaná drakovi. Jenže drak byl vegetarián, a tak ani drak nedokázal zbavit království od věčně hladové princezny. Nastala otázka, co tedy s ní, když všechno sní a ani drak nepomohl. (zdeny99)

(více)

Recenze (9)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem nejzdařilejší porevoluční pokus rozvinout tradici české pohádky, ovšem spíše ve šlépějích hravě fimfárovských, velmi přibližně řečeno. Žádná Němcová ani Erben. Ideální pro večerníčkovský formát. Slabé ****. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je na tom název, ale proti jinému dílu Tvůrce, Evoluci, je tohle aspoň neseroucí a místy i vtipné. Hlasy vzdáleně připomínají Simpsonovi. Jen tedy jak ten drak mohl lítat, to je záhada větší, než záhada hlavolamu. Hned další v řadě je, jak mohl s dračími spáry vařit. ()

contrastic 

všechny recenze uživatele

Vynikající a neuvěřitelně vtipná pohádka s dokonalým Milanem Šteindlerem jako vypravěčem !!! Pokud nebudou takový projekty v červených vodách, něco je s naším národem asi špatně :) V tuto chvíli pouhých 65 % (snad to půjde nahoru) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

když už jsem viděl Dubnického kontroverzní Evoluci, tak jsem si nechtěl nechat ujít tuto pohádku. Je taková moderní, veselá a hravá. Animace nikoho neoslní, ale Šteindler se do role vypravěče výborně hodil. Prostě takový průměr a novým pohádkám víc absurdity určitě neškodí. Vidět můžete v archívu České televize jako stream. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Jean_Calid 

všechny recenze uživatele

Pěkné, jednoduché a což není u pohádek tak obvyklé, vtipné :D. Konec trošku hloupý, ale je to přece pohádka. Šteindlerův hlas mi připomněl Z deníku žáka III. B aneb Edudant a Francimor, a i to hodnotím kladně. ()

Allica 

všechny recenze uživatele

Úplná pecka. Myslím si, že dětem se to může hodně líbit. Místy to možná mohlo být trochu rychlejší, ale oproti celému výsledku je to nepatrný detail. ()

Reklama

Reklama