Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina na sněžných skútrech uvízne na jezeře a ukrývá se v opuštěném táboře. Netuší však, že tábor kdysi využívala satanistická sekta ke svým rituálům a že je stále zamořen démony, kteří chtějí skupinu zabít. (JasonCZ)

Recenze (2)

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Ultra levný nadpřirozený slasher (rok výroby 1989, v roce 1993 vyšlo na VHS), kde si parta mlaďochů vyrazí doprostřed pustiny zařádit na sněžných skútrech. Při závodění se jeden z nich zraní a skupina je nucena hledat úkryt v nedaleké opuštěné chatě, kterou však svírají démonické síly z minulosti. Docela mě to bavilo, i když i v rámci žánru jde spíše o průměrný film, který se na můj vkus bere až moc vážně (viz doplňující teatrální monolog vypravěčky). Herci a lokální neherci, kromě final girl, moc sympatičtí nebyli, ale vraždy se s přihlédnutím k rozpočtu celkem povedly. Žádné libové gore však nečekejte. Hudba stylová, jen chvílemi otravná, atmosféra spíše kolísavá a napětí funguje jen někdy. Děj sice nenudí, ale smysl moc nedává, takže celkově to vidím na 2,5* s tím, že jako žánrový fanoušek zaokrouhluji nahoru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Počáteční drama se změní v zimní survival, když skupina mladých lidí na skútrech hledá místo, kde strávit noc s těžce zraněným kamarádem, páč civilizace je odtud 30 mil. Starý kostel sloužil později jako tábor pro děti, nakonec v něm ale našel místo Ďábel. Když ho skupina probudí pomocí tajemné desky, není cesty zpět. Na satanistický horor, co se z toho vyklubal, to moc velký odvaz rozhodně nebyl. Navíc film vypadá, jako by vznikl na začátku 80. let, jen vše je poněkud krotší. Sex tu je, divák ovšem nezahlédne ani bradavku, vražděníčko také, leč šokující gore chybí. Nejlepší je tak asi starý osvědčený střechýl. A přitom ten natažený ostnatý drát mohl odvést perfektní práci stejně, jako vrtule - její práci viděl asi jen filmový štáb kromě kameramana. Film je vystavěn tak, že víte hned zkraje, kdo minimálně přežije. I přes krátkou stopáž by tomu slušel ještě další střih. 2,5* ()

Reklama

Reklama