Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter Loew pracuje jako literární agent na Manhattanu, jeho život rázem změní osudové setkání s tajemnou ženou - upírkou. Po milostné noci, kterou s ní strávil ve svém pokoji, se dokáže soustředit na stále méně věcí. Jako tyranizující šéf pronásleduje splněním pracovního úkolu svoji sekretářku Alvu, postupně ztrácí kontakt s realitou a proměňuje se v jinou bytost... Režisér R. Bierman hororový příběh namíchal z prvků thrilleru, zvláštní černé nadsázky a humoru, do něhož přidává okamžiky halucinací a spalující milostné vášně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak o tomhle filmu jsem neměl ani šajnu. Na doporučení oblíbence JASON_X jsem se do toho pustil a na jednu stranu tak trochu chápu to hodnocení tady a některý negativní komentáře. On je to opravdu celkem těžko zkousnutelnej úlet, ale já se pobavil znamenitě a ani mi tentokrát nevadil Cage a jeho zuřivý přehrávání, protože ona jeho postava a role, tak nějak celkově do absurdity tohohle filmu perfektně zapadne.75% ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Konečne viem, kedy sa z Caga stal pošahaný blázon. To odvtedy, čo ho zakusla ohavná cundra bez zadku. Jej vystupovanie ma iritovalo a naviac vyzerala ako tanečníčka z klipu MC Hammera . Cage na nás vychŕlil neskutočnú gestikulačnú smršť emócií a tým si prilepil na čelo tabuľku s označením pomätený šialenec. Odštartoval si tak kariéru herca, ktorý má svoj neopísateľný výraz, jedinečný pôvab a dokáže aj z komára urobiť velblouda. Film ma ovšem ničím iným nezaujal a jediný dôvod, pre ktorý som to dopozerala bola práve Nicolasova vzteklina. Pridávam jeden citát, ktorý ma celkom pobavil: „Jseš na zavšiveným hajzlu a já se tady snažím vysrat. Takže zavři sakra zobák a nech si to divadýlko nadoma, nebo to běž dělat na dámy.“ ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Na úvod bych měl asi předeslat, že nesnáším Nicolase Cage a jeho jediné dvě herecké polohy (jsem smutný vs. jsem zmatený), které ve filmech posledních patnáct let presentuje. V Polibku upíra je ale naprosto úžasný a bezpochyby je to jeho fyzické herectví, dotažené na naprosté maximum, které z téhle netradiční upířiny dělá famózní dílo. Ano, netradiční upířina je asi nejpřesnější označení tohoto kolotoče žánrů, který asi nesedne úplně každému. Příběh nemá smysl rozpitvávat (Cage je možná pokousán upírkou, možná se mění a zcela jistě při tom nádherným způsobem šikanuje svou sekretářku Alvu), protože je v zásadě podružný. Už dlouho jsem se sám u filmu tak upřímě nezasmál nahlas, jako když Cage s umělými zuby začal lovit holuby.... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Já musím znovu a zase dát za pravdu panu Apačovi, který mi doporučil snad nejvýraznější roli Nicolase Cage, jehož příliš nemiluji. Tedy až doteď. Hledám slova, jenž by vystihla tento broušený diamant, tohle delikatesní Chateauneuf du Pape, tento právě prožitý filmový orgasmus! Vampýra dovedl ve své vtipné děsivosti do geniality. Pointa se divákovi otevírá pomalu a je jen otázkou času u každého z nás, kdy na ni přijde a uvědomí si, jak je dokonalá. To, že zhlédnutá verze stála zaprd po stránce zvukové a dabingové, zcela přehlížím. Kvituji, že nechali v původním znění Cageovy vzdechy, vychrchlávání, zvracení a tak podobně. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Polibek upíra lze doporučit, jen za určitých okolností, protože film lze snadno odstřelit jako sračku. Ona to do velké míry sračka je, ale někdy je něco tak špatné, až je to vlastně dobré. V tomto ohledu to může připomínat třeba polarizující The Room. Cageovo herectví to ale drží dost nahoře, protože dokáže dostatečně přesvědčivě uhrát něco, co by jiní neuhrály. Budu opakovat, co již řekli jiní, ale i já jsem si říkal, že díky fyzickému herectví a expresivní mimice by se Nicu Cageovi rovněž dařilo i v němé. Pokud má čtenář rád jeho bizarní herecké polohy a role, kterym se hojně věnuje (víc než) poslední dekádu, tak tady je jedna, jež pronikla do popkultury jako meme a která připomíná American Psycho, ačkoliv předloha vyšla až v roce 1991. DĚJ: Hysterické hovado přepíná, šikanuje neustále sekretářku a vymlouvá se na to, že se z něj stává upír. A jelikož má vysokej společenskej status, tak mu jeho řádění prochází. Snad mu prochází i proto, že NYC je reálně plnej cvoků. VÝZNAM: Lze to číst kritiku patriarchátu, ale lze si to užít i jako bizárek. Je fajn, že to není doslovné, ale stejně mi to přijde nedotažené a neprokreslené. Psychotický Bateman z Amerického Psycha přepíná kvůli prostředí, v němž žije, na což je zaměřena velká pozornost. Tím celý význam díla a celá kritika funguje lépe. Proto Americké Psycho jest satirou, zatím co Vampire's Kiss je spíše je bizárkem, kde Cage dělá vylomeniny. Není to scénáristicky dostatečně prokomponované a prokreslené, abych to mohl vnímat lépe než jen jako pouhou kuriozitu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku, převážně na Manhattanu. V závěrečných titulcích lze vidět i divadlo Apple Core. (Terva)
  • Slavné meme „You Don't Say?“ vzniklo na podkladě scény právě z tohoto filmu. Konkrétně z té, v níž Peter Loew (Nicolas Cage) vede dialog s Alvou Restrepo (Maria Conchita Alonso) ve své kanceláři. (P. J. D.)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama