Reklama

Reklama

Rosa

Animovaný / Krátkometrážní / Akční / Sci-Fi
Španělsko, 2011, 10 min

Režie:

Jesus Orellana

Scénář:

Jesus Orellana

3D animovaný film se odehrává v postapokalyptickém světě bez vyhynulé lidské rasy. Cyborg jménem Rosa byl stvořen s cílem pokusit se zachránit umírající ekosystém. Na pozadí objevování zpustošeného světa zjišťuje, že ačkoliv zde skutečně nejsou přítomny stopy po živých lidech, svět se zdaleka nezdá být tak opuštěným, jak se na prvního pohled mohlo zdát. (radekgfx)

(více)

Recenze (9)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Rosa má nádhernou grafiku, jednu z nejhezčích, jaké se dají v současné době na internetu v oblasti krátkometrážní tvorby zhlédnout. Má taky snovou atmosféru, ale to je tak všechno, protože žalostně selhává v tom, v čem selhávají i její žánrově zpříznění bratříčci a sestřičky, totiž v příběhu. Na ploše 10 minut neuvidíte nic víc než dva souboje vedené do krajnosti. Kyberpunk by ale neměl být jen o efektních střílečkách a krvavých soubojích sečnými zbraněmi, měl by být o myšlenkách a těch se Rose bolestně nedostává. Stejně jako Matrix je i Rosa jen efektní pokoukání bez obsahu. Celkový dojem: 40 %. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ať už je příběh, jaký chce, v tomhle případě mě doslova nadchla trochu teatrální, ale stejně velmi působivá vizuální stránka. Je to jako z nějakého hororového cirkusu, což se mi nesmírně líbí. Jiný příběh by tomu seděl více, nějaký skutečně hororový, al i přesto se místy daří vytvářet skvělou atmosféru. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Efektně nahozená animace nezapře komiksové zkušenosti svého tvůrce Jesuse Orellana a spíš než film připomíná počítačovou hru. To je ale všechno. Kromě menšího klišé už na Rose nic dalšího není. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Perfektní animace a precizně vypracovaný sci-fi svět, ale příběh mne moc neoslovil. Tento kraťas bych si také uměl představit spíše jako gameplay ze hry. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • K vytvoření filmu byly použity mimo jiné i softwary Blender a Daz Studio. (Gypaetus)
  • Film byl vytvořen pouze jediným tvůrcem, bez rozpočtu a v časovém období jednoho roku. (radekgfx)

Reklama

Reklama