Reklama

Reklama

Česko na talíři

(pořad)

Obsahy(1)

Obliba pořadů o vaření neklesá, ba spíš naopak, a tak Televize Prima připravila zcela nový pořad o vaření s názvem Česko na talíři. Kromě zajímavých receptů, za jejichž kvalitu odpovídá legenda české gastronomie Jaroslav Sapík, se v něm dozvíte i spoustu dalších informací. Společně s šéfkuchařem Jaroslavem a moderátorkou Danielou Šinkorovou totiž vždy navštívíme nějaký český region a seznámíme vás s jeho specifickými potravinami, zvláštnostmi, zajímavostmi, představíme vám místní farmáře, bylinkáře, pekaře, pivaře, vinaře... Hlavní slovo bude ale mít pan Jaroslav Sapík se svou "pojízdnou" kuchyní. V každém díle nám předvede přípravu tří výtečných pokrmů, na nichž se budou podílet i populární hosté z daného regionu, kteří přinesou i své vlastní recepty. A samozřejmě dojde i na recepty, které si budete moci sami hned po skončení dílu vyzkoušet. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Genero odpad!

všechny recenze uživatele

Oloupu středně velkou cibuli a omyji kapii. V lednici jsem měl červenou a žlutou, ať je to pěkně barevné a výsledek lahodí na talíři i oku. Zeleninu nakrájím na drobno a nechám okapat nad dřezem v sítku. Rozbiji tři vajíčka a jejich obsah vyklepnu do hrníčku. Musím vidličkou žloutek dokonale rozmíchat s bílkem. Nakonec rozbaluji uzeninu, dal jsem si záležet na jejím výběru, koupil jsem kvalitní a čerstvou šunku od kosti v Bille za 16,90,- . Pohlédnu na hodiny a trochu znervózním. Je za pět minut šest. Rychle vyndavám ze skříňky pod dřezem pánev, pokládám jí na největší hořák. Naliji trochu řepkového oleje a zažíhám plamen. Čekám vzácnou návštěvu z televize, už se nemůžu dočkat, co tomu řeknou slavní gurmáni, jejichž jména mi měla být do poslední chvíle skryta stejně jako televizním divákům. Dílo je hotovo, tohle je nejlepší hemenex jaký svět viděl. Ozve se zvonek, běžím ke dveřím a přikládám oko ke kukátku. Srdce mám až v krku a jsem celý rozechvělý. Snad si před miliony lidí, kteří právě sedí u obrazovek neudělám ostudu. Konečně spatřím hvězdy, které mám za krátkou chvíli uvítat. Ano, rozeznávám Danielu a Sapíka, ale ti dva zbylí jsou mi trochu skrytí ve světle reflektoru pana osvětlovače. Kdo to sakra může být? Mé nitro říká, že prostě musím otevřít. Odemykám zámek a tisknu kliku. Západka povolila. Nasazuji široký úsměv, před půlhodinou jsem ústy prohnal Listerin Whitening, takže se zuby nemám problém. Daniela můj úsměv opětuje. Vedle ní stojí legendární šéfkuchař Jaroslav, který vařil i hlavám států. Za jeho mohutným tělem se rýsují dvě postavy. Odkud já ty dva jenom znám? Eva a Vašek. Jsem v prdeli. K večeři pějí Bílou orchidej. Na závěr mi podepisují svoje cédéčko a s díky se se mnou loučí. Ať jdou do hajzlu, že jsem se vůbec do tý zkurvený reality hlásil, zejtra ve fabrice budu za debila a Venca mi přinese kytici a řekne, že jsem oranžová buzna. Navíc tomu dá nějaký hovado na databázi odpad a napíše, že jsem byl vřelý a pěveckému duu jsem vyloženě podlézal, Daniela kuňkala a byla mimo mísu, Jarda se potil a Eva s Vaškem byli trapný. Doufám, že se ráno probudím a zjistím, že příběh o tom, jak Česko na talíři vstoupilo do mého obýváku, byl jen hrůzný sen. ()

infernet 

všechny recenze uživatele

Jarda Sapík je jistojistě velký kulinářský odborník, ale tak možná do rádia, protože vzor zdravě vypadajícího člověka to teda zrovna neni. Někdy se divim, že mezi těma buřtama, co má místo prstů, vůbec něco udrží. A co se týče vaření u "hvězd", tak to vypadá, že ikdyby si společně uvařili hovno, tak si budou stejně blaženě pomlaskávat. Pamatujete Mňam od Izera a jeho slavnou botu nošenou na boso? Škoda, že se teď Zdeněk neobjevuje v televizi, měl by další vděčný námět. ()

Reklama

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Chápu, že nejsem fňň ufff ufff v kategorii cílový divák, ale pořady o fňň ufff ufff vaření mám docela rád. Mám vždy takovou fňň ufff ufff podmínku. Za prvé. Moderátor by měl být nějaký hláškující ostřílený profesionál. Za druhé. Kuchař by měl být nějaký hláškující ostřílený profesionál. Za třetí. Případnými hosty pořadu by měli být nějací hláškující ostřílení profesionálové. Fňň ufff ufff. Za prvé. Máme tady odepsanou televizní hvězdičku, sice milou paní, ale moderátorka pořadu o vaření vážně ne. Za druhé. Fňň ufff ufff, udýchaný kuchař, byť uznávaný odborník, mě fňň ufff ufff opravdu nebaví. To je samé fňň ufff ufff a hláška, která by nakopla pořad do výšin počertech zábavných show nikde. Za třetí: Hosté jako třeba Eva a Vašek coby oživení pořadu o vaření je off topic (jak říkají místní anglicky hovořící intelektuálové) letošní nadílky pořadů na TV Krima. Ano, je to úplně mimo. Na druhou stranu musím ale pochválit jednu věc. Velkým plusem je, že si tvůrci přizvali do pořadu takovou kuchařskou kapacitu. Bývá totiž zvykem, že tyto kapacity stojí v ústraní a vaří třeba Honza Rosák a oni mu téměř doslova drží ruce nad sporákem. Když by se pořad stylizoval, aby byl trochu "in" a jak se říká "sexy" a trochu se změnily typ hostů, věřím, že pořad by měl šanci na úspěch. Takhle to působí jako podívaná pro nějakou tetku, která má doma hodně koček. Snad takovou to zaujme, mě ne. ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Prima tenhle pořad postavila na celkem zajímavém nápadu. Ale nevybrala zrovna moc dobré představitele, které pořadem provázejí. Sapíka jsem až do vysílání tohoto pořadu neznala. Šinkorová je bohužel děsně nezáživná. Vůbec si ji neumím představit, jak stojí s vařečkou v kuchyni u sporáku a připravuje nějaké jídlo. Nevyskytuje se tu nic, co by diváka nějakým způsobem zaujalo. ()

*Fish* odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to si snad opravdu někdo dělá srandu! Po formátech, na které jsme si už trochu zvykli a ve vysílacím čase, kdy jsou lidé zvyklí na Emmanuela Ridiho, dá Prima takovýto paskvil? Poprvé jsem viděl díl s Evou a Vaškem (WTF?) a podplaceným obecenstvem. To, že kuchař říká "cerer" či že se potí, to bych mu odpustil, nicméně taková doporučení, jako ředění a zahušťování omáčky, když přijde více lidí, to fakt ne. Červené víno se pije ze sklenic na víno bílé, Šinkorová chválí ostošet (místy připomíná hlasatelku ze Slunce, seno a pár facek), rozplývá se po tukem nacucané nedopečené neokapané dietní topince s morkovou kostí, nebo čím více eidamu či goudy na zapékání, tím lépe! (Občas mám pocit, že eidam už je tu příliš profláklej, tak všude dávají goudu, už i Lidl ho má ve slevě za 10,90,-). OK, už jsem si zvykl podobné pořady ignorovat, nicméně tohleto je opravdu Jirka Babica řízlej Horstem Fuchsem! Nechápu, jak si Prima může takto sbourat diváckou základnu, kdy jsou lidé na nedělní šestou večerní zvyknutí na nějaký (vyšší) standard, který Ridi nastavil. Tento pořad, a Eva s Vaškem jsou toho důkazem, je mířen na skupinu 55+, což osobně nechápu... ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama