foto

Michal Novák

  • nar. 11.4.1982 (38 let)
    Náchod, Československo

Biografie

Absolvoval VOŠF Zlín obor Obraz a zvuk ve filmové, televizní a rozhlasové tvorbě (2004 - DiS). Od roku 2005 působí jako střihač v televizních produkcích (Prima, Nova, ČT), kde se stal autorem střihové koncepce mnoha oblíbených pořadů nejrůznějších žánrů od reality show přes dokumentární cykly až k hrané tvorbě. Mimo televizní práci se věnuje střihu nezávislých krátkých filmů, dokumentů, koncertů, hudebních a propagačních videí a animovaných filmů. Příležitostně také působí jako divadelní a televizní dramaturg. Je členem Asociace filmových a televizních střihačů (A.F.S.).

(oficiální text distributora)

Střihačská filmografie

Filmy

2018 Dukátová skála
Pepa
2016 Sádra
2015 Virus

TV seriály

2018 Taxi (TV seriál)
Kardinální omyl (E01)
2017 Přístav (TV seriál)
Milovaná zatuchlina (S04E11)
2016 Doktorka Kellerová (TV seriál)
Láska až za hrob (S01E10)
Přítel (S01E09)
Zneuznaný génius (S01E06)
další epizody (7)
Přístav (TV seriál)
Kde je bugina? (S03E06)
Ne (S03E04)
Koblihy pro Koblihu (S02E26)
další epizody (5)
2015 Přístav (TV seriál)
Tichá hospoda (S01E32)
Had na prsou (S01E30)
Mobilofilové (S01E28)
další epizody (8)
2014 Svatby v Benátkách (TV seriál)

Dokumentární

2020 Karel Svoboda: Šťastná léta
2019 Ještě nekončíme
Trabantem tam a zase zpátky
Trabantem z Indie až domů (TV seriál)
Velká cesta domů (E14)
Čím níž, tím hůř (E10)
Nejvýš, jak to jde (E09)
2017 Sama
2016 Lucie: Příběh jedný kapely
Trabantem z Austrálie do Asie (TV seriál)
V pasti (E11)
2015 Vivaldianno 2015 - Město zrcadel (koncert)
2014 Lucie 2014 (koncert)
Making of Megakoncert Lucie 2014 (TV film)
2008 Po stopách hvězd (TV seriál)
1993 GEN - Galerie elity národa (TV seriál)

TV pořady

2015 DobroDRUH (TV pořad)
2013 Co je doma, to se počítá (TV pořad)
2012 Česká 30 (TV pořad)
2011 Nové hnízdo (TV pořad)
Česko na talíři (TV pořad)
2010 Co bude dnes k večeři? (TV pořad)
Mladší o pár let (TV pořad)
Prostřeno! (TV pořad)
TOP STAR Extra (TV pořad)
Čápi s mákem (TV pořad)
Ženy na cestách (TV pořad)
2009 Dům snů (TV pořad)
Jak se staví dům (TV pořad)
Nahá jsi krásná (TV pořad)
Přes nový práh (TV pořad)
2008 Hledá se táta (TV pořad)
2007 Jak se staví sen (TV pořad)
Vem si mě! (TV pořad)
2006 Bar (TV pořad)
StarDance aneb když hvězdy tančí (TV pořad)
2005 VyVolení (TV pořad)
Výměna manželek (TV pořad)
2004 Česko hledá SuperStar (TV pořad)

Hudební videoklipy

2003 Tři sestry - Modlitba pro partu (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Filmy

2015 Virus

Dokumentární

2017 Sama

Scenáristická filmografie

TV seriály

2018 Taxi (TV seriál)
Kardinální omyl (E01)

Kameramanská filmografie

Hudební videoklipy

2003 Tři sestry - Modlitba pro partu (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky