Reklama

Reklama

Lucie v opeře

(koncert)
  • angličtina Lucie at Opera
všechny plakáty
TV spot
Hudební / Dokumentární
Česko, 2002, 100 min (Special Edition: 73 min)

Koncert skupiny Lucie ve Státní opeře Praha. Spoluúčinkují: L. Dusilová, J. Svěcený, L. Malina, Bambini di Praga se sbormistrem B. Kulínským a další. Český národní symfonický orchestr řídí J. Chalupecký. 12. listopadu 2002 skupina Lucie vystoupila v prostorách Státní opery Praha a zahrála společně se symfonickým orchestrem a mnoha hosty. Nelze pochybovat o fenoménu Lucie, který prodává desetitisíce desek, vyprodává haly a stadiony a všude, kam se pohne, přitahuje kvanta pozornosti. Dokladem nadměrné popularity byl právě koncert v Opeře, v jejíchž vyprodaných balkonech, galeriích, lóžích a hledišti posedávala a nadšeně tleskala velice roztodivná, vrstevnatá společnost. Její rozpětí sahalo od nejmladších teenagerů až po úctyhodné páry. Všichni se ale evidentně bavili stejně dobře. Ač se může zdát kombinace Lucie a uznávaných klasických umělců tak trochu postavená na hlavu, Martin Kumžák, který byl odpovědný za aranžmá, odvedl vynikající práci. Ty písně, v nichž doprovázel Kollera, Kodyma, Dvořáka a P.B.CH. orchestr, byly nadmíru zajímavé, neboť tradiční zvuk filharmonie obohatila tak, aniž by se ztratilo melodické kouzlo skladeb. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (15)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Experimenty rockových kapiel so symfonickým orchestrom nie sú žiadnou novinkou. Skusila to už nejedna skupina. V Čechách sa na to podujala pop rocková formácia Lucie. Dvanásteho novembra 2002 odohrali spoločné vystúpenie so symfonickým orchestrom v sále Štátnej opery v Prahe. Lucie bola vtedy na vrchole slávy, komerčne mimoriadne úspešná a preto sa ich manažmet rozhodol zorganizovať túto megashow. Odzneli tam v nových aranžmánoch mnohé hity. Nebolo to špatné, ale mne osobne viac sedia ich songy v klasickom rockovom prevedení. "Lucie v opere" sa mi videla akási dekadentne noblesná. *** ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele

Seznam skladeb a autoři DVD 1. Chci zas v tobě spát (Oskar Petr/ Oskar Petr) 2. Zkamenělý dítě (Vladimír Albrecht /Vladimír Albrecht, David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym, P.B.CH) 3. Lucie (Tomáš Svoboda, David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym, P.B.CH/ Michal Běloušek) 4. Daniela (David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym/David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym) 5. Zakousnutej do tebe (P.B.CH/ Robert Kodym) 6. Lovec, střelec, doktor & vědec (Robert Kodym/ Robert Kodym) 7. Ona ví (David Koller/Robert Kodym) 8. Sen (Ivan Král/David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym) 9. Pod měděným nebem (Michal Dvořák/Michal Belko) 10. Oheň (David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym, P.B.CH/ David Koller) 11. Medvídek (Oskar Petr/ Robert Kodym) 12. Amerika (David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym/David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym) 13. Tereza (Michal Dvořák/ David Koller) 14. Vendémiaire (David Koller /Guillaume Apollinaire) 15. Dobrá kočzka která nemlsá 16. Vona říká jó (David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym/David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym) 17. Srdce (David Koller/Robert Kodym) 18. Dotknu se ohně (Robert Kodym/ Robert Kodym) 19. Noc (Michal Dvořák/Michal Belko) 20. Troubit na trumpety by se nám líbilo (David Koller/ David Koller, Michal Dvořák) 21. Panic (Robert Kodym/ Robert Kodym) 22. Černí Andělé (David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym, P.B.CH/ David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym, P.B.CH ()

Reklama

Majoslav11 

všechny recenze uživatele

Slávne vystúpenie jednej z najväčších českých kapiel spolu s národným orchestrom v národnej opere. Kvality svetovej produkcie to síce nemá, ale koncert je nadmieru vydarený. Oceňujem najmä veľkú variabilitu všetkých použitých hudobných nástrojov a hosťujúcich hudobníkov. Žiadalo by sa len snáď o niečo väčšie zapojenie samotného orchestra do aranžmánov piesní, ale kto som už len ja, však. Setlist dobre zostavený, sú tam takmer všetky hity a v priebehu koncertu zažijeme viacero nálad. "Chci zas v tobě spát" je majstrštyk po hudobnej i textovej stránke ! Za štyri hviezdy. ()

papez12 

všechny recenze uživatele

Lucie..... najlepšia česká kapela. Najlepšia kapela v strednej Európe. Jedna z najlepších kapiel v Európe vôbec čo jej dáva šancu byť jednou z najlepších kapiel na svete. Som si istý tým, že keby Lucie bola americká kapela hrajúca v Amerike ,spievajúca po anglicky tak by boli slávnejší než 99% všetkých kapiel na svete. Stále čakám a dúfam, že sa zas dajú dokopy aspoň na nejaké turné alebo nejaký album.... LEGENDA. Koncert dokonalý, úžasný, neopakovateľný zážitok. LUCIE je SUPER! ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Podobné akce se čas od času opakují, o spojení se symfonickým orchestrem se pokouší hodně rockových kapel. Těžko říct, jestli je za tím upřímná snaha (většinou naivní a marná) dodat vlastní hudbě další rozměr, anebo obchodní kalkul zacílený na snoby, kteří nad obyčejným (= poctivým) rockem by jinak nejspíš ohrnuli nos. Ať už je důvod jakýkoli, podstatnější je, že tyto pokusy v drtivé většině nedopadají ani trochu dobře. Oba hudební světy bývají k sobě mechanicky přilepeny, celkový zvuk je umělý, protože „každý chvilku tahá pilku“ (častěji rockeři) a k požadovanému výsledku, tzn. ke skutečné hudební fúzi, vůbec nedojde. Takhle ztroskotalo už moc a moc daleko lepších kapel, než je Lucie - naopak případů, kdy podobný projekt přinese opravdovou kvalitu, je minimum (např. Paul McCartney, Procol Harum, Deep Purple, Meat Loaf, Dream Theater, Within Temptation). Takže s přivřenýma očima dávám dvě hvězdičky, jednu za solidně zvládnutý obrazový i zvukový záznam, druhou pak za dobře fungující větrák, díky kterému Kodymovi decentně romanticky povlávaly vlasy. -------- V titulcích pořadu uvedeno: název Lucie v Opeře 12. 11. 02. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama