Reklama

Reklama

Kdo přežije - Fidži

(série)
  • USA Fiji
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2007

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Edgardo Rivera

Schyluje se k něčemu strašlivému. Tvrdá soutěž na exotickém ostrově, ve které trosečníci doslova bojují o přežití, vodu, jídlo a náčiní, které jim usnadní život. A v neposlední řadě i o výhru v podobě milionu dolarů! (dan.pacino)

Recenze (113)

lili6 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak již bylo řečeno v někrých komentářích, začátek slabší, ale posledních pár dílů jsem koukala s otevřenou "tlamou", co se to tam děje. No prostě bezva řada a možná bych řekla, že i lepší než vyzdvihované Cookovy ostrovy. Jinak s vítězem jsem souhlasila, pokud se jedná o výběr z poslední trojky, ale měl to vyhrát Yau man, jelikož to byl velmi vychytralý asijský "strejda", který i přesto, že byl podceňovaný, především fyzicky, dokázal všechny překvapit. Hrál dobrou hru, škoda, že to nemohl dotáhnout dokonce. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spojlery!...Survajvr, tentokrát na FiDŽi přinesl v pro mě zlaté éře pořadu změnu s tím, že jeden kmen bude na dovolený a ten druhej hrát Survajvr. Podepsalo se to hlavně na soutěžích (možná za to můžou prokletý oranžový šátky), kdy Ravu vyhráli za celou dobu jednu jedinou soutěž. Sračky jako Cassandra si tak válely šunky na kanapi do dne 39 bez potřeby cokoliv dělat a finalisti tak stojí za hovno úplně stejně jako nasraná porota. Favoriti: Edgardo, Alex ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největší průser téhle řady je to, že je k soutěžícím příliš mírná. Luxus v podobě postele, polštářů, dek a dalšího zboží pro jeden kmen není dobrý nápad. Jeden kmen je brutálně znevýhodněn a druhý si užívá výletu na Fiji. Za to rozhodně 1 hvězdička dolů !!! Co se týče soutěžících, tak největší sympaťáci a moji oblíbenci jsou Earl s Yau-manem. Do 7. dílu mě to moc nebavilo, ale 8. díl byl průlomový. Zaprvé jim sebrali všechen luxus (chachá), zadruhé mě nadchnul souboj v tradičním Fijiským tanci a Yau man se ukázal jako skvělý shooter. Prostě konečně ta série dostala šmrnc a začala být zajímavá. V porovnání s Cookovými ostrovy je to jednoznačně slabší, ale ty poslední díly byly super. 80% ()

Moly 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POZOR, OBSAHUJE SPOILERY! Fidži je výjimečná řada, plná kontroverzí a zvratů, které vezmou dech. Je to ale také řada z počátku až příliš ovlivněná scénářem a hlavní zápletkou - luxusní tábor vs. beznaděj a opravdové přežití. O to větší poklonu je třeba složit těm, kteří se z původního Ravu prosekali do finálových dílů. Nesmírně povedený, ale opět nevyrovnaný, je casting - na jedné straně můžeme porovnat ultrapopulárního Yau Mana, zjev všech zjevů, který se může rovnat Ozzymu i Yulovi z předchozí série, opravdového "Show Mana", spolu se sympaťákem Earlem, který k úspěchům v soutěži nepotřeboval imunitu, ale chladné uvažování. Jednoznačně jde o nejsympatičtější dvojici mnou dosud shlédnutých řad (Kdo přežije 1-4, Kdo přežije 12-16); a na druhé straně tu máme ohromně nesympatickou a omezenou Lizi, která zvláště v posledním dílu (hlasování poroty) předvede nevídané, především zprvu nijak zajímavou intrikářskou Jenny, která skutečnou šanci projevit se v dobrém (co by hráčka) dostane až po sloučení, kontroverzní , horkokrevný Rocky a uťápnutý Anthony, co by Pat a Mat. Díly po sloučení kmenů však nemají nejmenší chybu, co se týče zápletek, zvratů, twistů. Zpětně se nemůžu (zvláště po velmi podařeném Reunion dílu) dívat na Dreamze tak příkře. Je třeba si uvědomit, že hrál - a hrál dobře, dokavad nedomyslel jeden krok, který už zpětně nemohl napravit, a tak se připravil mnohem o víc než jen o možnou výhru. Nelze tedy nesouhlasit s Yau Manem - Dreamz myslí chaoticky, žije v naprostém chaosu, kdy skrze něj prosvitnou záblesky jeho vlastní geniality - se kterými ale neumí sám naložit a neví, co si s nimi počít. Doporučuji tedy všem, kdož soudili zkratkovitě, jako zprvu i já, shlédnout Reunion a pak teprve hodnotit Kdo přežije: Fidži. Hodnotím tedy 3 (a půl) a hvězdu strhávám a dolů zaokrouhluji právě kvůli původní zápletce, která na můj vkus až příliš zamíchala kartami a předurčila tak většinu zásadního dění první poloviny celé série. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud jste neviděli Fidži, tak byste měli rychle začít hledat epizody z téhle série, protože Fidži u mě protentokrát vede.Pro mě asi také to nejzajímavější série ze všech co jsem viděl a především díky soutěžícím, protože ti se mi teď fakt líbili.Můj oblíbený kmen: Moto, Mí největší oblíbenci: Dreamz(Moto), Mookie(Ravu).///Hodnocení:100%/// ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • James Reid si nechal říkat přezdívkou „Rocky“ podle filmové postavy Sylvestera Stalloneho, kterému je trochu podobný. (Zix.)
  • Gary Striteski je potomkem imigrantů z Československa, jeho rodiče se zde narodili. (Zix.)
  • !!!SPOILER!!! Earl Cole předtím Survivora nesledoval, dle svých slov viděl pár epizod první série. (Kulmon)

Reklama

Reklama