Reklama

Reklama

Eega

  • Indie Naan Ee (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Po tom, čo ho sok v láske chladnokrvne zavraždí, vracia sa mladík Nani späť na svet ako reinkarnácia muchy. Jeho cieľom je uskutočniť krvavú pomstu. (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film, v němž se zabitý hrdina znovuzrodí jako moucha a bzučíce křidélky osnuje pomstu... V konceptu zachycení přeměny člověka v Mouchu tedy Rajamouli došel dál než Cronenberg a vylezl z toho zatím jeho nejzdařilejší, nejnápaditější a nejzábavnější snímek. A do Samanthy jsem se asi zamiloval. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ten zbytečně dlouhý úvod jsem si musel vyloženě protrpět (a jestli takhle vypadají klasické indické romantické komedie, které nesklouznou do jiného žánru, nevěřím, že by se mi nějaká mohla líbit), ale stálo to za to, protože to co nastalo po té reinkarnaci bylo skutečně něco. V tu chvíli se rozjel nesmírně kreativní, vtipný a zajímavě gradující příběh, který ze svého námětu vytěžil skutečně maximum a bavil mě pak až do samotného konce. Navíc i po filmařské stránce to bylo plné skvělých nápadů a jak režisér, tak i kameraman si s tím skutečně vyhráli. Jen teda ta neustále hrající hudba mi tam vadila (což vím, že k Bollywoodu patří, ale čeho je moc, toho je příliš) a občas i ty přehnané zvukové efekty, ale jinak jsem se bavil dobře a na typické bollywoodské scénáristické prvky už jsem si naštěstí zvykl, takže mi nevadí ani to, že je to strašně naivní a dokonce ani to, že ústřední záporák je pitomec a kdyby byl chytřejší, už by tu mouchu několikrát zabil. Klidně bych si to i pustil znova. Slabé 4* ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

30 minút sa film niesol v romantických vodách. Po uši zamilovaný tlk prenasleduje dievča, ktoré ho ignoruje, ale potom sa to zlomí a začne toho dotieravého jedinca tiež lúbiť, už už na scénu prichádza Happy end, v tom do ich lásky vtrhne drzí milionár, ktorý sa nezmieril s faktom, že ho žiadna žena neodmietla až táto a je jasné, že to na svedomí má tento dotieravec, ktorý pod jeho smradľavými nohami zomiera. Do tej chvíle som myslel, že sa z toho presladeného kompótu povraciam, ale práve tu začína náš fantasy príbeh o muche, ktorá chcela zabiť človeka, že nemožné to nepoznáte tuto muchu, je veľmi pilná, rozumná, a hlavne dotieravá. Najprv som si v duchu hovoril, že tých 30 minút romantického klišé bolo lepších ako mucha a jej odveta, ale mýlil som sa, už dlho som sa tak dobre nenasmial. Len za tu zábavnosť nevďačím muche, ale jej obeti (K. Sudeepa), kvôli jeho bravúrnemu výkonu som sa parádne bavil. Strihol si drzého a namysleného zbohatlíka a vzápätí zahral šialenca bojujúceho z muchou, naozaj parádny výkon. Hudba mi roztancovala krk, bola úchvatná. Príbeh je tak absurdný, až je skvelí, je tak bláznivý, až je výnimočný, je tak fantazmagorický, že je úchvatný. Tých 134 minút mi ubehlo hrozne rýchlo, stále sa tu niečo dialo a tak nuda nehrozila. Jedine čo mi trocha vadilo boli triky, boli viditeľné digitálne aj v takých scénach, kde byť nemuseli. Ale aj tak som nadšený, nečakal som, že ma tak Indický film nadchne. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Co všechno dokáží ti Indiáni vymyslet, to mě hlava nebere. Pěkný příběh, chvílema vtipný, i když je hooodně dlouhý. Na začátku jsem si myslel, že to bude blbost, všechno působilo tak levně a ani mě to nebavilo, pak stačilo převtělení a už to bylo v pohodě. Neinspiroval se režisér u Zacka Snydera? No ale zase na druhou stranu některé záběry by ani Snyder nevymyslel. Koukal jsem na to v originále, bylo hrozný poslouchat herce, když se snažili mluvit anglicky. Maj tak příšerný přízvuk, že by tomu ani angličané nerozuměli. Raději to měli natočit ve svém rodném jazyce, než takto. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

KDYSI DÁVNO ŽILA JEDNA MOUCHA. A NEDALEKO TÉ MOUCHY ŽIL ZLÝ MUŽ...... /// Místní bohatej vobšourník právě nedostal za svůj humanitární dar to, co vočekával. Navrch má chlapík s mopedem. Bindu totiž nemá jen hezkou tvář, ale i rozum… Och, jak romantické…, procházka nočním městem, popěvek (...z tebe se stávám bláznem la la la…), jenže… - TAK SE UKAŽ INDICKÁ LÁSKO! (ta korejská dokáže divy!) Jeff Goldblum zamáčkne nostalgickou slzu, protože vobšourník loudí, ale moucha zasahuje. Vlastně prudí. Bavte se humorem… prostě jako když vás sere moucha (komár…atd.). Standartní Bollywoodská filmařina, která mě ničím neurážela, ale nadšení si nechám na indy (jindy vole, jindy!). Smekám před fantasií tvůrců, která je hlavně v tý druhý hoďce, takovou nevtíravou přehlídkou píčovin, jenž potěší ty 12tiletý i ty 13tiletý, i ty 14ti…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem moucha a chystám se sejmout člověka. 2.) Potřebuju zjistit, co mám dělat, abych kvůli mouše neskončil na Diazepamu. 3.) Thx za titule ,,Niktorius“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • V hindštině se film jmenuje Makkhi. (Terva)
  • Film měl v Indii premiéru na Filmovém festivalu v Chennai 2012 a v Evropě na Filmovém festivalu v Cannes 2013. (Terva)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama